Echo Live: Solid Steel Radio Show s Coldcut

18. listopad 2014

Jonathan More a Matt Black už dlouhé roky vystupují jako Coldcut, kromě aktivní hudební kariéry ale ovlivnili svět elektronické hudby ještě jinak a možná daleko výrazněji. Založili totiž legendární vydavatelství Ninja Tune, které sice v poslední době už nedrží pověstný prst na tepu dobu, přesto stále patří k těm nejrespektovanějším.

Ve čtvrtečním vydání pořadu Echo Live se ale vrátíme k jejich hudební produkci. Duo se zformovalo v půlce 80. let minulého století. Na pirátském rádiu Kiss FM začali vysílat úspěšný pořad Solid Steel, který můžeme slýchat dodnes. Dnes je Kiss FM jednou z nejvýznamnějších komerčních rozhlasových stanic, Solid Steel Radio Show byla víc než dekádu součástí veřejnoprávní nabídky BBC a Coldcut jsou zase urban stálicí, která pro tento pořad namíchala hodinový set.


Elektronické sety Coldcut si v pořadu Echo Live pouštíme pravidelně, formace se totiž pořád pozoruhodně dobře orientuje v současných trendech a stále má co nabídnout. Solid Steel Radio Show pro Evropskou vysílací unii a pro Radio Wave připravil Eurosonic.

autor: Jiří Špičák
Spustit audio