Echo Live: Warpaint z festivalu La Batie

30. září 2014

Ve čtvrtečním vydání pořadu Echo Live zavítáme na ženevský festival La Batie, kde vystoupila uhrančivá kapela Warpaint.

Warpaint je skupina, která letos slaví už desáté výročí existence, za celou dobu ale kalifornská formace vydala pouhou dvojici desek. Zdá se to málo, pro skupinu, jako jsou Warpaint, je to ale logické číslo – jejich hudba je natolik propracovaná a zároveň nevtíravá a atmosférická, že je nutné si ji dávkovat po kapkách a vnímat ji co nejdéle.

O skupině se začalo mluvit hned s vydáním debutového EP Exquisite Corpse, které míchal bývalý kytarista Red Hot Chilli Peppers John Frusciante. Dlouhohrající debut The Fool přišel až v roce 2010 a hned se dočkal velmi pozitivních recenzí – albu jsme se tehdy ostatně věnovali i na Radiu Wave v rubrice Deska týdne. Stejné ocenění pak potkalo i druhou, tentokrát eponymní nahrávku, která vyšla na začátku letošního roku a hned fanoušky uchvátila zprvu nenápadným, ale velmi propracovaným a návykovým zvukem kombinujícím vokály jednotlivých členek s melancholickými kytarami a jemnými přechody mezi motivy.

Kapela Warpaint vystoupila letos v září na švýcarském festivalu La Batie. Záznam vystoupení pro Evropskou vysílací unii a pro Radio Wave natočil Eurosonic.

autor: Jiří Špičák
Spustit audio