NOVINKY: Autre Ne Veut, Cheveyo, Jamie Woon, Dr. Dre, !!! & další vykřičníky

12. srpen 2015
Factory Radia Wave

V aktuálních novinkách vás zasáhne masová vlna chicagských Meat Wave, něžné ostří neo-soulového barda Jamieho Woona i světová válka citů v podání Autre Ne Veut. Can You Live With That?

!!! – Sick Ass Moon
Credits: Nic Offer, Allan Wilson, Mario Andreoni, Dan Gorman, Paul Quattrone, Rafael Cohen
Label: Warp
Kalifornská formace s nevygooglovatelným názvem !!! („chk chk chk“) na podzim naváže na svůj dva roky starý opus Thr!!!er novinkou As If, s jejíž produkcí muzikantům opět pomáhal Jim Eno z texaských rockerů Spoon. Frontman Nic Offer se nedávno nechal slyšet, že jakkoli z nich fanoušci touží mít syrovou dance-punkovou kapelu, oni sami chtějí dělat taneční hudbu s houseovými kořeny hluboko v 90. letech minulého století. Potvrzuje to i aktuální skladba Sick Ass Moon, jejíž chytlavý groove bude pulzovat hned zkraje nové desky, která se na pultech objeví 16. října prostřednictvím labelu Warp.

Fake Problems – Can You Live With That?
Credits: Chris Farren, Derek Perry, Sean Stevenson, Brian Blount
Label: self-released
Floridská indie-punková čtveřice Fake Problems se hlásí o slovo po pětileté hibernaci, během níž zvažovala změnu jména na Hot Fudge Monday a natočila desku, s jejíž výslednou podobou nebyl nikdo z kapely spokojen. Frontman Chris Farren navíc v mezidobí vedle sólového materiálu (čítajícího i jedno vánoční album) vydal album projektu Antarctigo Vespucci, v němž se sešel s písničkářem Jeffem Rosenstockem. Z aktuálního sedmipalce Fake Problems do playlistu vypouštíme surf-rockovou hitovku Can You Live With That?, v níž lze zaznamenat i stopové množství britpopu a rockabilly. S tím se dá žít…

Jamie Woon – Sharpness
Credits: Jamie Woon
Label: PMR
Už čtyři roky uběhly od vydání alba Mirrorwriting, jež bylo dlouhohrajícím debutem britského zpěváka a producenta Jamieho Woona. Po spolupráci s post-jazzovým triem Portico na jejich aktuální desce Living Fields teď Woon konečně přichází s novým autorským singlem Sharpness, který je delikátním mixem něžného neo-soulu a alternativního R&B. Novinkové (a zatím bezejmenné) album, jehož je skladba předzvěstí, by mělo vyjít ještě letos na labelu PMR.

Dr. Dre – Talk About It ft. King Mez & Justus
Credits: Andre Young, M. Ricks II, J. Mohrle, D. Natche, Michael McHenry, A. J. Baptiste-Caselle, R. Buendia, K. Edwards
Label: Aftermath/Interscope
Zapomeňte na odkládaný Detox – hiphopový veterán Dr. Dre se nakonec po šestnácti letech vrací s albem nazvaným Compton: A Soundtrack by Dr. Dre. Jeho třetí studiová deska je inspirována celovečerním snímkem Straight Outta Compton o vzestupu a pádu gangstarapových pionýrů N.W.A., s nimiž je od druhé poloviny 80. let neodmyslitelně spjata jeho veleúspěšná kariéra. Rapper a producent Dr. Dre si na své „grandiózní finále“ jako obvykle pozval i zástupy hostů, mezi nimiž nechybí Kendrick Lamar, Snoop Dogg nebo Eminem. My si nicméně album představíme skladbou Talk About It, na níž jsou ke slyšení méně známí rappeři King Mez a Justus.

03311918.jpeg

Meat Wave – Cosmic Zoo
Credits: Chris Sutter, Joe Gac, Ryan Wizniak
Label: SideOneDummy Records
Chicagské indie-rockové trio Meat Wave už letos stihlo vydat povedené EPčko Brothers, nicméně 18. září se vynoří na svět jejich druhé studiové album Delusion Moon. Vydání nahrávky předchází energický punkový singl Cosmic Zoo, v němž kromě maniakálního náboje Meat Wave demonstrují i svůj cit pro chytlavé melodické riffy.

Petite Noir – Best
Credits: Yannick Ilunga
Label: Domino Records
Jihoafrický hudebník Petite Noir rozkročený mezi hip hopem, elektronikou a sofistikovaným popem patří mezi velké objevy poslední doby. Po průlomovém lednovém EP King of Anxiety letos stihne vydat ještě svůj dlouhohrající debut, který se bude jmenovat La Vie Est Belle/Life is Beautiful (11. září na Domino Records). První ochutnávku z očekávané desky obstará naléhavý singl Best opatřený navíc výtvarně působivým videoklipem.

Baeb Rxxth – Gutter
Credits: Devon Craig Johnson, Nasimiyu Murumba
Label: Riot Act Media
Za prazvláštním názvem Baeb Rxxth (čti „babe ruth“) se skrývá newyorská dvojice Devon Craig Johnson a Nasimiyu Murumba. Zatímco první v pořadí obstarává produkci, druhá jmenovaná – zpěvačka s napůl keňskými a napůl skandinávskými kořeny – má už za sebou jedno album a jedno EP. Futuristický afrofunkový singl Gutter, který posíláme do rotace, se objeví na jejich debutovém EP The OMW, které vyjde v polovině listopadu.

Autre Ne Veut – World War Pt. 2
Credits: Arthur Ashin
Label: Downtown
Newyorský producent Arthur Ashin aka Autre Ne Veut ve své tvorbě kloubí prvky hyper-emotivního r'n'b a popu s postupy experimentální elektroniky. Jeho výtečné album Anxiety bylo předloňskou senzací nezávislé scény a na jeho úspěch se teď Ashin pokusí navázat novinkou Age of Transparency, která je druhým dílem předpokládané volné trilogie. Nahrávka, na jejímž mixu se podílel Tony Maserati (Beyoncé, Notorious B.I.G., Lady Gaga), vyjde 2. října a naše očekávání šroubuje do závratných výšin už pilotní singl World War Pt. 2. Krajně znepokojivý klip (a naše Video týdne) k tomuto naléhavému songu natočila renomovaná Allie Avital.

Cheveyo – Summer Ease
Credits: Tomáš Sejkora, Martin Zemanský, Jakub Horský
Label: self-released
Občas se stane, že je kapela tak skromná a neprůbojná, že se o její povedené desce dozvíme až s měsíčním zpožděním. To je příklad královehradeckých Cheveyo, kteří debutovali na začátku léta deskou Spirit Warrior, pokřtěnou na společném koncertě s Please The Trees. Trio založené v roce 2013 tvoří zkušení hudebníci – kytarista a zpěvák Tomáš Sejkora s bubeníkem Martinem Zemanským působili v kapele Pavilon M2. Po jejím rozpadu se spojili s multiinstrumentalistou Jakubem Horským a vznikli Cheveyo kombinující indie a art rock s prvky elektroniky a jazzu. Z debutu Spirit Warrior pro vás vybíráme klipovou skladbu Summer Ease.

Ben Khan – Blade (Tidal Wave Of Love)
Credits: Ben Khan
Label: self-released
Kariéru londýnského producenta a zpěváka Bena Khana míchajícího funk, devadesátkové R&B a vlivy chillwave vlny sledujeme na Radiu Wave velmi pozorně. Opomenout tudíž nemůžeme ani čerstvý singl tohoto dvaadvacetiletého talentu nazvaný Blade (Tidal Wave Of Love), který Khan sdílel na svém Tumblr minulé úterý. Skladbu údajně dokončil za jediný den a nemohl se dočkat, až ji uslyší jeho fanoušci. Blade (Tidal Wave Of Love) je jeho první novinka od květnového EP 1000, a pokud bez tohoto tracku nemůžete žít, stáhněte si ho zdarma zde.

Spustit audio