NOVINKY: Gucci Mane, Wreck and Reference, Libertae a další

26. červenec 2016
Factory Radia Wave

Radio Wave se připojuje k oslavám a společně se zbytkem rapového světa vítá venku z vězení legendárního rappera – Gucci Mane je na svobodě a v rotaci se objevuje hned s prvním trackem z nové desky Everybody Looking. V další várce novinek se věnujeme i kalifornským metalovým experimentátorům Wreck and Reference, českému producentovi Libertae nebo chicagské zpěvačce Jamile Woods. Z Islandu se vrací Sin Fang i s Jónsim a šedesátkového ducha vyvolává Drugdealer. Buďte už konečně hodní.

Jamila Woods – VRY BLK ft. NonameCredits: Jamila Woods, Kweku Collins, Fatimah WarnerLabel: Jamila WoodsChicagská zpěvačka Jamila Woods zaujala svými vokály na loňské desce kolektivu Donnie Trumpet & The Social Experiment i na letošní mixtape Chance The Rappera. Svůj albový debut HEAVN si nedávno vydala sama jen na SoundCloudu a s albem jí pomohl tým chicagských hudebníků, mezi nimiž nechybí ani zmínění Donnie Trumpet či Chance The Rapper. Najdete zde ale i méně známé hudebníky – Kweku Collinse či rapperku Noname. Tuto dvojici zmiňujeme, protože je podepsaná pod skladbou VRY BLK, kterou si z desky vybíráme.

Jenn Champion – No OneCredits: Jenn ChampionLabel: Hardly Art RecordsAmerická hudebnice Jenn Champion získala v minulých letech jméno díky indierockovým projektům Carissa’s Wierd a S, pod vlastním jménem se ale vydává do krajin náladového elektra, které jako kdyby vypadlo z filmů Nicolase Winding Refna. No One je titulní skladba z jejího debutového EP, které vychází 5. srpna na Hardly Art Records. Skladbu zde doplní ještě šest remixů.

03674187.jpeg

Kehlani – CRZYCredits: Kehlani Parrish, Jerrin HowardLabel: AtlanticO R&B zpěvačce Kehlani se poslední měsíce psalo hlavně kvůli jejímu pokusu o sebevraždu, teď už je s ní snad všechno v pořádku a věnuje se zase hudbě. Singl CRZY by mohl být dalším krokem k velké kariéře – jednadvacetiletá hvězdička z Kalifornie, kterou bylo slyšet na deskách Pushy T, Zayna nebo Justina Biebera, ho napsala společně s producentem Novawav. Debutová deska Kehlani by měla vyjít ještě letos.

Hamilton Leithauser + Rostam – A 1000 TimesCredits: Hamilton Leithauser, Rostam BatmanglijLabel: self-releasedRostam Batmanglij po opuštění svých domovských Vampire Weekend sice stále nedotáhl do konce svoji debutovou desku, jinak je ale – klasicky – na roztrhání. Spolupracovník Carly Rae Jepsen nebo A. G. Cooka se dal po nějaké době znovu dohromady s bývalým frontmanem The Walkmen Hamiltonem Leithauserem, kterému pomáhal už se sólovou deskou Black Hours. Jejich společný singl pod objevným jménem Hamilton Leithauser + Rostam se jmenuje A 1000 Times a svým zvukem navazuje jak na The Walkmen, tak samozřejmě i na Vampire Weekend. Dvojice plánuje i celou desku.

Drugdealer – Suddenly ft. Weyes BloodCredits: Michael Collins, Natalie MeringLabel: DominoMichael Collins, který v minulosti vystupoval třeba pod hlavičkami projektů Salvia Plath nebo Silk Rhodes, se celou svoji kariéru věnuje své velké obsesi – šedesátkovému zvuku, ve kterém se mísí rock, soul a funk. Ani jeho aktuální kapela, pro kterou zvolil jméno Drugdealer, z naznačené cesty neustupuje. Změna se ale děje u mikrofonu, minimálně v případě prvního singlu. Ve skladbě Suddenly, která by klidně zapadla na kterékoliv z pozdních alb Ariela Pinka, zpívá indiefolková písničkářka Weyes Blood.

Sin Fang – Candyland ft. JónsiCredits: Sindri Már Sigfússon, Jón Þór BirgissonLabel: Morr MusicUž je to víc než tři roky, co jsme na Radiu Wave v rubrice Deska týdne probírali album Flowers islandského indiepopového písničkáře Sin Fang. Teď se Sindri Már Sigfússon vrací s novým albem Spaceland, které by mělo navazovat na odlehčený a melodický sound předchozích nahrávek. Soudíme tak alespoň podle prvního singlu Candyland, na kterém nehostuje nikdo jiný než frontman Sigur Rós Jónsi. Celé album vyjde na podzim, a to u německé značky Morr Music, která zpopularizovala kapely jako Lali Puna nebo The Notwist.

03674188.png

Libertae – EtherealCredits: LibertaeLabel: self-releasedNostalgické vaporwave duo Arpanet, které se kromě talentové soutěže Startér ocitlo i v pravidelné rotaci Radia Wave, tvoří producenti OJ a Libertae a právě druhý jmenovaný má aktuálně na kontě sólové EP. Z releasu Digital Grave si vybíráme skladbu Ethereal – ta je kromě zmíněného nostalgického vaporwavu ovlivněná třeba i estetikou cloud rapu jako od Clams Casina.

Gucci Mane – No Sleep (Intro)Credits: Radric Delantic DavisLabel: Warner MusicLegendární atlantský rapper Gucci Mane po návratu z vězení s vydáním alba rozhodně neotálel – deska Everybody Looking, na které hostuje třeba Drake, Young Thug nebo Kanye West, vyšla jenom pár dní po návratu Gucciho na svobodu. Z alba, které je kriminální a drogovou tematikou doslova prosáklé, vybíráme rovnou úvodní track. Těžkotonážní skladba No Sleep (Intro) je ideálním úvodem do zvuku, který má na svědomí protřelý producent Zaytoven.

Wreck and Reference – PowdersLabel: The FlenserKalifornská experimentální kapela Wreck and Reference, která je spjatá s metalovým labelem The Flenser, uchvátila návštěvníky loňského ročníku kutnohorského festivalu Creepy Teepee takovým stylem, že se z jejich letošní desky stala jedna z nejočekávanějších letních nahrávek. Album Indifferent Rivers Romance End teď konečně vyšlo a my si z desky, která je zároveň naší Deskou týdne, nasazujeme hned úvodní skladbu Powders. Dvojice Wreck and Reference na ní dokonává svůj přerod z nihilistické metalové skupiny v elektronický projekt, který se ale nebojí koketovat ani s čistým písničkářstvím. Emoce jsou samozřejmě opět na prvním místě.

03429307.jpeg

VOJ & 3SKA – Inspire Credits: Vojtěch Jágl, Ondřej NosekLabel: self-releasedDvojici VOJ & 3SKA, která ve své hudbě míchá atmosférický pop s trip hopem nebo odkazy na alternativní R&B, už jsme si ve vysílání Radia Wave představovali letos v dubnu prostřednictvím skladby I Can’t Lose You. Vojtěch Jágl a Ondřej Nosek, jak se členové projektu jmenují vlastními jmény, teď odtajnili další skladbu z EP Inspire – a jde rovnou o tu titulní. Zpěv je tentokrát ještě o něco výraznější a atmosféra intenzivnější.

autoři: Karel Veselý , Jiří Špičák
Spustit audio