Montage v Grundfunku

19. únor 2010

Projekt Montage je průsečíkem junglových struktur, elektronických samplů, akustických bicích, neotřelých rytmů, výhradní nezávislosti a dvou zkušených hudebníků. Klára Vytisková a Thom Herian spolu tvoří český ojedinělý projekt svého druhu, s novou deskou a jarním turné po České republice.

Projekt vznikl před čtyřmi lety nejprve v hlavě Thoma Heriana, po setkání s mladou zpěvačkou s charismatickým hlasem Klárou Vytiskovou pak dostali Montage reálnou podobu. Kromě Montage jsou dnes se jménem Thoma Heriana, spojené kapely jako S.O.I.L., Sato-San To, Segundo, Al-Yaman nebo sólové projekty s hosty jako například DJ Babe LN, MC Turnerem, Philipem TBC, Stephunkem T.
Nové album nazvané King Or Queen není v sobě nese jedinečné prvky rukopisů obou hudebníků - půdorysy junglu, originálních rytmů a neotřelých stylů. Na albu se také podíleli hudební hosté, například český legendární kontrabasista Jaromír Honzák nebo Ulf Gjerningen ze Švédska. Živé hraní a povídání o desce na vás čeká v neděli večer, pokud s námi budete držet vlnu.

Ve dnech 24. - 27. února zavítá do Čech vzácný host že Švýcarska DJ Banderas. Jeho cesta k funku, soulu a groovy muzice byla trnitá a roubená reggae a dancehall muzikou, kterou hrál od roku 2002 jako kytarista u Johnny King & Askaar Crew. V roce 2006 se seznamuje s gramofony a pouští své první reggae dancehall desky v Boom Sound Systemu. Postupem času se začal zajímat o afrobeat, funk a soul. V roce 2008 kompletně předělal svůj recordbag a od té doby se věnuje jen těmto stylům, které jej okouzlili, a stal se tak dalším hledačem groovu. Kromě djování pořádá i své vlastní akce, při kterých si zahrál po boku Da Wiesela z Německa, Lack of Afra nebo DJ Woodoo Funk z Francie. V poslední době našel zalíbení i v tvorbě muziky a tento rok chystá představit svůj první počin, samozřejmě v rytmech funky. Banderas pro nedočkavé natočil speciální mix který můžete v neděli 21. února slyšet v Grundfunku na Radiu Wave. Nechme se překvapit co si pro nás přichystá. Více informací o akcích s tímto speciálním hostem najdete zde.

Původně výhradně country zpěvačka k.d.lang v posledním desetiletí přesedlala na mnohem širší žánrový záběr. Kromě popových prvků pronikl do její tvorby i jazzový nádech a díky novému přístupu a spolupráci s takovými jmény jakým je třeba Tony Bennett. Dostalo se jí přízně nových fanoušků, ale i pozitivní kritiky a odměny v podobě několika cen, včetně nejprestižnějších Grammy. Minulý týden rekapitulovala svoji kariéru vydáním výběrového alba s názvem Recollection, ze kterého si v neděli zahrajeme.

01097420.jpeg
autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio