Grundfunk oslaví s Madfinger 10 let existence!

2. prosinec 2011

V pražské Malostranské besedě se 22. prosince uskuteční výroční koncert, na kterém skupina Madfinger oslaví 10 let své existence, během které prošla mnoha změnami, které částečně zachytí na tomto koncertě.

Během této doby kapela vydala tři CD. První dvě s Markétou Foukalovou a zatím poslední s názvem Another Chapter s novým frontmanem Martinem Svátkem. Kromě klasické sestavy (Martin Svátek – zpěv, Viktor Jerman – kytara, David Walter – klávesy, Matouš Kobylka – saxofon, Ondřej Pomajsl – bicí, Radim Genčev – basa) jako hosté vystoupí Markéta Foukalová – zpěv, Jan Maxián – klávesy, Pavel Herzog – trumpeta, Jan Jirucha – trombon, Adam Koller – perkuse. Celým večerem vás bude provázet moderátor Igor „Groovy“ Kakljugin.

V neděli zavítají Madfinger do studia Radia Wave, aby zahráli pár skladeb živě a pozvali na výroční koncert kapely. Snad také zazní zbrusu nový remix skladby Another Chapter od Ondřeje Žatkuljaka, premiérově v českém éteru.
www.madfinger.cz

V době, kdy muzikanti pro prodej své hudby potřebují precizní marketingovou strategii, jinak hrozí, že se jim jejich práce ve studiu nezaplatí, pochopitelně potěší a překvapí nějaké to album zdarma. Když ale navíc dorazí neohlášené a stane se čirým příjemným překvapením a dárkem fanouškům v době předvánoční, to už si skoro zaslouží metál.
Ten my sice nerozdáváme, ale alespoň můžeme skupině Brand New Heavies, která nedávno strávila 4 dny ve studiu a nahrála celkem 13 instrumentálních písní, dát prostor v našem pořadu a upozornit tak na jejich dárek i své posluchače.
www.thebrandnewheavies.net

02175988.jpeg


Minulý týden jsme v rubrice Groove Window měli alter ego a ani tentokrát tomu nebude jinak. Brooklynský multiinstrumentalista, DJ a producent Alex Gimeno totiž také jedním oplývá. Zní Ursula 1000 a pod ním vydal za posledních 12 let úctyhodných 8 dlouhohrajících desek. Ta poslední mu vyšla letos, jmenuje se Mondo Beyondo a díky ní si Alexe v neděli představíme.
www.ursula1000.com/

Tradiční migrénou bohů vás v neděli od 22 hodin na Radiu Wave provedou DJ Maceo a Viktor Mašát. Těšte se na funk, soul, groove a jazz.

autoři: Viktor Mašát , Maceo
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.