Hergot! Renegades 3: Život pod Strážnou věží

19. leden 2014

O svědcích Jehovových ví veřejnost velmi dobře v důsledku jejich pečlivé podomní i venkovní evangelizační aktivity. Každý někdy s úšklebkem prolistoval Strážnou věž nebo Probuďte se. Byty, na jejichž zvonek ruka svědkova nikdy nesáhla, jsou skoro výjimkou. Přesto, z pochopitelných důvodů, ví o fungování této náboženské společnosti mimo svědků samotných jen velmi málo lidí.

Nejvíc insiderské, nejintenzivnější a často také značně překvapivé informace mohou podat vlastně jen lidé, kteří od Společnosti odešli (nebo byli „odejiti“). Ve třetích Renegades si Jan Škrob, Dominik Čejka a Petr Wagner povídali s Vojtěchem Domlátilem, který navzdory svému útlému věku dokonce zakusil jak to chodí v nejvyšším národním ústředí organizace.

Kromě další (tentokrát opravdu vypečené) verze hymnu Losing My Religion jste mohli slyšet písně od japonského jehovistického minimalisty, který nahrává pod jménem Maher Shalal Hash Baz, legendární velehit Boba Dylana All Along The Watchtower v neméně legendárním podání Jimiho Hendrixe, osmdesátkovou palbu od Prince When Doves Cry a jednu optimistickou melodii o svobodě.

autoři: Petr Wagner , Jan Škrob , Dominik Čejka
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.