Emika ve stručném High Five vybírá Nirvanu a Beethovenovu Devátou

27. listopad 2015

Potom co jsme Emiku vyčerpali během hodinového vysílání On Air Radia Wave na Vltavě, pro které vybrala exkluzivní playlist, už zpěvačce nezbylo tolik sil na High Five. Proto byla velmi stručná, zato ale upřímná, když mluvila o albech, která ji ovlivnila nejvíc – hned vedle své velké lásky Nirvany zmínila Beethovenovu Devátou.

David Lynch – The Big Dream
Protože nahrávka The Big Dream má překrásný, zasněný zvuk, znějící jako z jiného světa.

Čtěte také

Element of Crime – Freedom, Love & Happiness
Protože ty písně přetrvají navěky.

Nirvana – Bleach
Protože Bleach je prostě to nejlepší album na světě.

Queens of the Stone Age – Like Clockwork
Protože Queens of the Stone Age jsou mistři zvuku, jejich hudba zní jako šílený rave, ale přitom je to kapela. A já si dokonce myslím, že jsou nejlepší kapelou vůbec, všechny jejich desky jsou úžasné – miluju je všechny.

Beethovenova Symfonie č. 9 v podání Herberta von Karajana
Karajan je úžasný dirigent a Devátá symfonie je jedna z nejkrásnějších, nejdokonalejších symfonií, která byla kdy napsaná.

autor: Miloš Hroch
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.