Space Love v High Five vystřihují z novin fotky se Supercrooo

4. prosinec 2015

Vjka AKA 47 a producent Voodoo tvoří audiovizuální projekt Space Love, který si bere inspiraci z módního trapu nebo resuscitovaného trancu, odkazuje k internetovému mikrožánru witchhouse a čerpá z estetiky postinternetu. Ale jak do toho všeho zapadají Pink Floyd a jejich Wish You Were Here?

To se dozvíte v dalším dílu rubriky High Five, ve kterém jsme za Space Love vyzpovídali Vojtěcha Nováka vystupujícího jako Voodoo.

Supercrooo – Toxic Funk
Mě osobně nejvíc zaujalo album Toxic Funk od Supercrooo, které jsem poprvé slyšel asi v deseti letech na školním táboře. Změnilo mi to život. „Vystřihuju fotky z novin, nevyjdu ven do sedmi hodin,“ dodneška umím všechny texty, jak od Supercrooo, tak texty solóvek Jamese Colea a Huga Toxxxe. Je to pro mě asi největší srdcovka. Právě díky rapu jsem se dostal i k hiphopovým beatům, které dělám asi sedm let – jedním z hlavních důvodů byli Supercrooo. Pořád mě inspirují, i ve své tvorbě chci šokovat – a Toxic Funk ve své době šokoval hodně. Dokonce Supercrooo i několikrát žalovali, tuším.

Pink Floyd – Wish You Were Here
Tohle album ovlivnilo naši druhou desku Disco Inferno a vlastně i tu první ASH TAR SHE RAN, kde jsou slyšet taková synťáková sóla. Podobná jako na Wish You Were Here.

Kap Bambino – Devotion
Díky Kap Bambino jsem zjistil, že elektro není jenom Tiësto a trance nebo tyhle srandy, že taková hudba může být i tvrdá, jako v 80. letech. Tak jsem se dostal k osmdesátkovému synťákovému zvuku.

18+ – Trust
Tuhle desku si vybrala Aka. Pamatuju si, že za poslední dva roky, co spolu bydlíme, pouští 18+ každý den. Když je někde slyším, vzpomenu si na ni.

Björk – Homogenic
Pátá nahrávka je Homogenic od Björk. Je to hodně femininní a taky to poslouchá pořád. Nevím, měl jsem teď změnit hlas a dělat, že jsem Ája?

autor: Miloš Hroch
Spustit audio