Eugene Morrow: Naše první EP bylo zamindrákované a pubertální

17. květen 2017

Pražská indie-rocková čtveřice Eugene Morrow se účastnila už loňského ročníku Startéru a v tom letošním od poroty dostala Divokou kartu. Ve studiu kapela odehrála tři skladby z aktuálního EP Such Rebellion a v následném rozhovoru její členové mimo jiné prozradili, jak se kapela jmenovala v začátcích a proč už se mezi sebou nehádají.

„Opustil nás basák, který pořád chodil pozdě, takže teď už se prakticky nehádáme. A co se týče mé angličtiny, která nám byla porotou vytýkána, tak kluci tvrdí, že je perfektní,“ obhajuje sám sebe se smíchem frontman Jakub Brych, který před založením Eugene Morrow vystupoval sólově coby Břit. „Je pravda, že tenkrát jsem zpíval česky, ale žánr, který teď hrajeme jako kapela, mám spojený s angličtinou. Čeština mi v podobné muzice zkrátka moc nesedí,“ dodává.

Jeden z rozdílů mezi první a druhou nahrávkou Eugene Morrow vidí Jakub hlavně v textech. „Naše první EP vyšlo strašně pozdě, texty už byly pár let staré, a tím pádem jsem se s nimi už neztotožňoval, i když pro mě měly určitou hodnotu. Nové texty jsou rezignovanější a ironičtější. Zjistil jsem, že přidaná vážnost dost škodí, takže teď je to spíš o pocitech s určitým nadhledem. Ale ten hlavní rozdíl je v tom, že první EP bylo zamindrákované a pubertální a to druhé už je jenom pubertální.“

Poslechněte si celý rozhovor i s minikoncertem, který kapela ve studiu odehrála!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.