Exkluzivně: Přímý videopřenos koncertu The National na Radiu Wave

24. červenec 2014

Pokud jste nestihli vystoupení přední americké indie skupiny The National na letošním ročníku festivalu Colours of Ostrava, máte jedinečnou šanci napravit to prostřednictvím Radia Wave. Už v neděli 27. července vám totiž na našem webu nabídneme exluzivní přímý videopřenos z vystoupení skupiny na švýcarském Paléo Festivalu. Koncert začíná ve 20.45.

Zatím poslední, v pořadí už šestá deska The National, nazvaná Trouble Will Find Me, vyšla v loňském roce a její název přesně vystihuje východiska skupiny. Kapela v čele se zpěvákem Mattem Berningerem totiž proslula především emočně hlubokými skladbami, které kromě Berningerova barytonu táhnou dopředu až na dřeň osekané intimní texty a temně melancholické kytarové harmonie.

Album Trouble Will Find Me bylo v loňském roce nominováno na cenu Grammy v kategorii alternativní hudba, není to ale první deska The National, která zaznamenala výrazný úspěch. Nahrávka Alligator z roku 2005 bodovala ve výročních žebříčcích časopisů Uncut, Planet Sound nebo Pitchfork a uvedla The National do velkého světa nezávislé hudby. Skladby z desky High Violet zase The National představili v show u Jimmyho Fallona nebo Davida Lettermana a samotné album se vyšplhalo až na třetí místo americké albové hitparády.

The National, kteří se v průběhu celé dosavadní kariéry výrazně zapojovali i do charitativních akcí a benefičních koncertů, v současnosti objíždějí svět se skladbami ze zmíněné aktuální nahrávky Trouble Will Find Me a můžeme čekat, že většina z nich zazní i na živě přenášeném vystoupení ze švýcarského Paléo Festivalu. Přímý přenos na stránkách Radia Wave začíná v neděli ve 20.45.

autor: Jiří Špičák
Spustit audio