Kanadská úderka Career Suicide zahraje v Praze

27. březen 2014

7. září vystoupí na strahovské Sedmičce kanadští Career Suicide. Společnost jim budou dělat rabiáti Kung-fu Girlz a svou sedmičkovskou premiéru si odbudou Liver Garnish z jihozápadu, kteří hrají rychlý energický hc/punk.

Už to opravdu vypadalo, že je konec a že se nedočkáme. Career Suicide z Toronta v posledních letech opravdu velkou aktivitu nevyvíjeli, a to zejména kvůli extrémní vytíženosti kytaristy Jonaha, který hraje na bicí ve Fucked Up.

Ti koncertují v podstatě nepřetržitě, a tak jsme se za poslední 2 roky dočkali od Career Suicide jen singlu Cherry Beach (Dirtnap Records) a několika málo koncertů v okolí Toronta. Poslední evropské turné proběhlo v roce 2006 a na jejich koncert na Sedmičce dodnes spousta lidí vzpomíná. Tenkrát to byla skutečná „jízda“, ruce i nohy lítaly vzduchem a polovinu sálu zpívala refrény. Vlastně přesně takhle si představuji, že by měly vypadat hard core/punk koncerty. Nadšená byla i samotná kapela, a tak se teď, při plánování velmi krátkého výletu do Evropy, ozvala, že by zase moc chtěla hrát v Praze. Mezitím stihla vyjít smrtící deska Attempted Suicide, která byla zdaleka to nejtvrdší a nejrychlejší, co kdy nahráli, a tak se zase můžeme těšit na pořádnou palbu.

02424549.jpeg

Career Sucide vyšli vlastně z úplně stejných kořenů jako Fucked Up, jen u nich v podstatě zůstali dodnes, což dokazují všechny jejich desky. Každá je sice trochu jiná, ale vždycky je to nekompromisní klasický hardcore/punk ve své původní podobě, tzn. naštvaný a zároveň chytlavý a melodický. Slyším tam hodně Freeze, Jerry´s Kids, Necros, Circle Jerks, trochu Minor Threat a lehký záblesk prvních Agnostic Front. Vypalovačky se střídají s více frázovanými a hitovými songy v přesně vyváženém poměru. Tohle je ten typ kapely, co obrací sály vzhůru nohama a já se nemůžu dočkat, až zase uslyším hitovky jako Quaranatined z geniálního singlu Sars nebo Attempted Suicide.

Tohle je možná poslední možnost vidět jednu skvělou kapelu, tak ji nepropásněte!

autor: Banán
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.