Midi Lidi: Udělejte si čas na život, nebo přijde klikánice!

10. červen 2016

Midi Lidi se po pěti letech vrací s novým albem Give Masterpiece A Chance!, v pořadí už čtvrtým. Letní desku „na koupák“ můžete ještě před jejím vydáním streamovat na wave.cz od pondělí (13. 6.). Klip ke skladbě Lux, ve kterém Marek Vašut hraje frontmana Petra Marka, už chvíli čeří virální vody českého internetu.

„Zjistili jsme, že nemáme čas na normální život, protože děláme spoustu blbostí, které nás baví. Pak je doma doklikáváme, zatímco kamarádi se chodí koupat, tak vlastně vznikla tahle deska. Že máme uspěchanou dobu, je strašně banální myšlenka, ale je třeba si to uvědomit a udělat si čas na kamarády. Masterpiece je vlastně normální život, dejte mu šanci,“ vysvětluje motto desky „Udělej si čas na život!“ Petr Marek.

„Dělali jsme na tom strašně dlouho. Už to vypadalo, že žádná deska nebude. Že už vůbec nebudeme dělat hudbu. Pak najednou přišla nuda. Jsem optimista, mně se líbí radikální věci. Stěžování je součást života, ale beru to spíš politicky. I když mě zase baví třeba The Cure, skupina, ve který si Robert Smith furt stěžuje. Ale nevydržel bych to, kdyby to bylo zpívané česky,“ rozebírá dál optimismus desky Prokop Holoubek.

autor: Petr Bouška
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.