Na pražské Radio Wave Live Session vystoupí Boris Carloff

15. květen 2015

V unikátních prostorách velkého nahrávacího studia Českého rozhlasu v Praze vystoupí ve středu 20. května od 20:00 český zpěvák, skladatel a producent Boris Carloff. Čtvrtý z letošních koncertních setů Radia Wave je exkluzivním komorním koncertem zdarma pro omezený počet návštěvníků.

Boris Carloff se na hudební scéně poprvé objevil před dvanácti lety jako součást projektu Palm Beat, poté se zapsal do povědomí fanoušků třeba v kapele kNot Photogenic. Dlouhou dobu ale působil především jako producent, který spolupracoval třeba s kapelami Sunshine, Skyline nebo Kryštof. Druhý vstup na scénu zažil Carloff v roce 2012 už jako osobitý autor a zpěvák, kterého za debutovou sólovou desku The Escapist ocenili nejenom fanoušci, ale třeba i porotci hudebních cen Apollo nebo Anděl. Na skvěle přijaté album navázal Carloff v loňském roce, kdy vydal desku Morphosis natočenou na Islandu. Carloff na ní opět sugestivně propojil živé nástroje a vlastní zpěv s elektronickou hudbou a potvrdil tak, že svůj přerod z producenta ve svébytného muzikanta s přehledem zvládl.

Série Radio Wave Live Sessions představuje to nejzajímavější z domácí nekomerční scény prostřednictvím komorních koncertů pořádaných střídavě v Praze a v regionálních klubech. Za posledních šest let uspořádalo Radio Wave víc jak 30 koncertů a vydalo 5 kompilací, na nichž hostovali např. Priessnitz, Umakart, WWW, Wotienke, Midi Lidi, Kill The Dandies!, Kazety, Khoiba, Monika Načeva, Vladimir 518, Kittchen, Čokovoko, Bonus, Vložte kočku a další. Záznamy z koncertů jsou odvysílány vždy v pořadu Echo Live na Radiu Wave a videozáznam je možné zhlédnout také na YouTube Radia Wave.

„Minulou desku jsem si celou produkoval sám, ale tentokrát jsem chtěl pracovat na desce víc v klidu, a tak jsem se rozhodl produkci svěřit někomu jinému. Vybral jsem si několik producentů, kteří dělali na věcech, co sám rád poslouchám, a nakonec jsem se rozhodl pro Barði Jóhannssona z Islandu. Islandskou hudbu mám rád, Jóhannsson navíc skládá vážnou hudbu, která je mé vlastní produkci velmi blízká, takže asi i proto jsem si nakonec zvolil právě jeho,“ popisuje Boris Carloff, proč jeho aktuální album Morphosis částečně vznikalo daleko na severu. Celý rozhovor si můžete poslechnout ZDE.

RADIO WAVE LIVE SESSION: Boris Carloff
20. 5. 2015, 20:00, Studio 1, Český rozhlas (Vinohradská 12, Praha 2)
Vstup zdarma.
Kapacita sálu je omezena. Rezervace na e-mailu: radiowave@rozhlas.cz.
Do předmětu e-mailu uveďte „REZERVACE LIVE SESSION“.

autor: Radio Wave
Spustit audio