„Nejlíp se cítíme, když hrajeme na ulici. Tam si na nic nemusíš hrát,“ říkají zpěvačky 20 Minutes

14. červen 2017

Vystačí si s kytarou a shakery, ale od pouličního hraní se přes několik nahrávek dostaly k produkci videoklipu společně s Mikolášem Růžičkou (Republic of Two). Premiéra klipu ke skladbě I Don’t Mind bude 14. 6. v pražském Rock Café, ve studio Radia Wave už si holky zahrály.

Několik let je můžete znát jako vokalistky kapel Luno nebo Adrian T. Bell, buskerky nebo prostě dvojčata s kytarou a folkovým zvukem. Simonu a Dominiku Katzer od sebe rozeznáte jen těžko, po hlase ale stejné nejsou. „Tam, kde je potřeba, aby byly stejné, tak stejné jsou, já mám ale trochu hlubší,“ prozrazuje Denisa, která také stojí za většinou textů a skládá i hraje na kytaru. Ideální podobu kapely zatím našly ve složení bicí, basa a klávesy. Na ty v naší studio session hraje Vojta Šeliga, kterého 20 Minutes „ukradly“ z projektu Adrian T. Bell.

Ke skladbám Lil’ Girl a It’s Never Too Late mají holky lyric videa. „Chtěly jsme pustit něco ven, ale ne ještě videoklip, to jsme si šetřily až k něčemu, za čím si budeme stát, jako teď za I Don’t Mind. Navíc jsme chtěly lidem přiblížit, o čem se v těch skladbách zpívá,“ vysvětluje Simona.

Podívejte se na jejich vystoupení v našem studiu!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.