Radio Wave Live Session v kapli: HRTL veze své chráněnce z Bükko Tapes do Olomouce!

19. duben 2016

Festival Academia Film Olomouc a Radio Wave znovu spojí síly už 20. dubna. Další koncert ze série Live Session se přesune do unikátních prostor kaple Božího těla, kde vystoupí oceňovaný techno alchymista HRTL. Podpoří ho spříznění producenti Aeiou a Smeti z labelu Bükko Tapes.

Leoš Hort – vystupující pod zkratkou HRTL – je se svou druhou dlouhohrající deskou Dataloss, za kterou nedávno dostal žánrového Anděla, jedním z nejpozoruhodnějších jmen na domácí elektronické scéně. Jeho hudba není uzavřená aktuálním trendům klubové hudby, mnohdy vznikajícím přímo na internetu bez kontaktu s tanečním parketem, zároveň do ní ale HRTL se svým modulárním syntezátorem vepsal tvrdohlavost tribálního techna.

„Vymezení se je na albu Dataloss, které má v jeho dlouhohrající diskografii pořadové číslo dvě, hlavním tématem. Od trendů se oprošťuje už použitím zmíněného modulárního syntezátoru, který má vždy trochu osmdesátkový feeling. Gesto odmítnutí zároveň najdeme i v estetice magnetofonových kazet, kterou HRTL dlouhodobě prosazuje,“ píše Jiří Špičák ve své recenzi na album Dataloss, za kterým se skrývá jedinečný příběh. Hortovi se totiž všechny hotové tracky ztratily z pevného disku, když je nešťastně smazal. Musel je tedy po paměti nahrát.

Radio Wave Live Session na AFO
HRTL, Aeiou, Smetí
Kaple Božího těla, Olomouc
Vstup zdarma

Na olomoucké Radio Wave Live Session s ním vystoupí spříznění producenti Aeiou a Smeti z kazetového labelu Bükko Tapes, se kterým se snaží jeho zakladatel Hort hledat neobjevené talenty experimentální elektroniky z východní Evropy.

autor: Radio Wave
Spustit audio