Radio Wave Stimul Festival přiveze Elektro Guzzi do Plzně

29. duben 2015

V pondělí 4. května 2015 se uskuteční speciální Radio Wave Stimul Festival v plzeňské kreativní zóně DEPO2015, jehož headlinerem bude geniální rakouská kapela Elektro Guzzi. Line-up festivalového večera doplní přední česká hiphopová kapela WWW ve společném vystoupení s Pavlem Fajtem a Floex se svým speciálním DJ setem. Festival se uskuteční ve spolupráci s Evropským hlavním městem kultury Plzeň a je jednou z prvních atraktivních aktivit připravovaných v unikátním prostoru DEPO2015.

Elektro Guzzi

Vídeňská kapela Elektro Guzzi se na scéně pohybuje už deset let a za tu dobu proslula především unikátními živými vystoupeními. Svoje intenzivní sety, kterými odkazují na techno nebo elektro, totiž Elektro Guzzi hrají v nástrojovém obsazení klasické rockové kapely. Můžete tedy zapomenout na DJe za laptopem nebo mixážními pulty – Elektro Guzzi tvoří energii nejenom zvukem, ale i divokou pódiovou prezentací.

WWW + Pavel Fajt

Avantgardního bubeníka Pavla Fajta známe především jako součást tzv. brněnské alternativy, v rámci které hrál třeba s Václavem Koubkem nebo Ivou Bittovou a navždy se zapsal do historie české alternativní hudby jako člen kultovní formace Dunaj. WWW už zase skoro dvě dekády patří k předním kapelám českého hip hopu a nikdo už jim neodpáře postavení pionýrů žánru v České republice. Tvůrčí spojení Pavla Fajta a WWW může být na první pohled možná trochu překvapivé, o to kreativnější ale ve výsledku je. Spolupráce WWW a Pavla Fajta prý nemá být ojedinělá, můžeme se tedy jenom těšit, co všechno ještě tohle spojení české hudbě přinese.

Floex

03372736.jpeg

Hudebník, producent a klarinetista Tomáš Dvořák, který vystupuje pod jménem Floex, patří už skoro patnáct let k předním postavám české elektronické scény. Svoji kariéru otevřel výraznou deskou Pocustone, na které v roce 2001 organickým způsobem provázal elektronickou produkci s akustickým zvukem klarinetu. Floex se po úspěchu přelomové desky načas odmlčel, jeho návrat byl ale o to výraznější: spolupráci se studiem Amanita Design přetavil v oceňované soundtracky k počítačovým hrám Samorost nebo Machinarium. Zatím poslední výrazný zářez do české scény měl podobu alba Zorya, kterým navázal na oceňovaný Pocustone a dokázal, že stále patří k nejrelevantnějším českým producentům současnosti. V programu festivalu Floex představí svůj živelný DJ set.

Vstupenky v předprodeji jen za pouhých 99 Kč.
Objednávejte na smsticket.cz
nebo na plzenskavstupenka.cz
Vstupné na místě: 199 Kč.

Festival se uskuteční v unikátním prostoru DEPO2015, který prezentuje to nejlepší z české i světové kultury od designu po živé umění, ale zejména je prostorem určeným k aktivní tvorbě v oblasti kreativních průmyslů. Designéři, profesionálové z oblasti reklamy, filmu i kulturních průmyslů mají možnost se v DEPO2015 dále vzdělávat a rozjíždět svůj byznys, navazovat nové kontakty, pronajmout si kancelář nebo ateliér, to vše v inspirativním prostředí se zajímavým programem.

autor: Jan Hladonik
Spustit audio