Silent Night vol. III: Pojďte přespat s Machinefabriekem do Ponce

24. říjen 2015

Radio Wave a kolektiv Genot Centre \ Cosmic Sans uvádí třetí celonoční sleepover koncert. Uskuteční se v noci ze 14. na 15. listopadu opět ve speciálně upraveném sále pražského divadla Ponec. Hlavním zahraničním hostem bude holandský producent Machinefabriek. Večer si drží striktně limitovanou kapacitu čtyřiceti lůžkových míst, aby zůstala zachována intimní atmosféra a komorní prostředí. Předprodej vstupenek bude zahájen 27. října.

Rutger Zuydervelt funguje na hudební scéně od roku 2004 pod aliasem Machinefabriek a jeho obsáhlá diskografie čítá několik desítek sólových i kolaboračních releasů napříč elektronickou i akustickou abstraktní produkcí. Ta sahá od ambientu přes hlukové nahrávky až po čistě experimentální tvorbu, včetně autorské hudby pro různé instalace a výstavní projekty.

Machinefabriek je také prvním (a nikoliv posledním) vystupujícím série SILENT_NIGHT, který má s hraním na spacích koncertech praktickou osobní zkušenost. Do Prahy navíc přiletí vzápětí po dvou koncepčně spřízněných celonočních „sleeping gigs“, které pořádá v belgickém městě Leuven vydavatelství Slaapwel Records. Na SILENT_NIGHT #3 se s novou kolekcí audiokazet zároveň vrátí hlavní postava úvodní, květnové edice – Lee Chapman. Záznam jeho premiérového vystoupení je k poslechu na Bandcampu labelu Genot Centre zde.

SILENT_NIGHT #3 se uskuteční za podpory Velvyslanectví Nizozemského království v pražském divadle Ponec s tradičním ranním zakončením v podobě společné snídaně. S ohledem na komorní atmosféru události je počet celonočních vstupenek opět omezen pro 40 nocležníků a 30 návštěvníků úvodní koncertní části noci.

Předprodej vstupenek na celou noc za 399 Kč bude zahájen v úterý 27. 10. v 11:00 přes síť Ticketportal zde.

autor: Radio Wave
Spustit audio