SILENT_NIGHT #5 v ponurém hávu: Black To Comm, Tarnovski, Laura Luna, Aires

6. únor 2016

Radio Wave a kolektiv Genot Centre ve spolupráci s divadlem Ponec uvádí pátý celonoční sleepover koncert, tentokrát v temnějším duchu. Hlavním zahraničním hostem noci z 5. na 6. března bude německý zvukový kolážista Marc Richter aka Black to Comm, zakladatel labelu Dekorder a zástupce Type Records. Domácí hudebník Tarnovski se představí s českou premiérou živě provedeného ASMR remixu a line-up doplní také v Praze usídlená mexická audiovizuální umělkyně Laura Luna a mladý portugalský drone producent vystupující pod pseudonymem Aires.

Marc Richter funguje na temnější experimentální scéně ohledávající hranice mezi hlukem a tichem už více jak deset let. V roce 2003 založil vlastní label Dekorder a je úzce spjatý také se značkou Type, kde mu vyšlo album Alphabet 1968 a v roce 2014 i zatím poslední, eponymní deska. O dost možná nejtišší „koncert“ v dosavadní historii série SILENT_NIGHT se postará Tarnovski, známý především z projektu Gurun Gurun. Jeho ASMR live remix bude vůbec prvním živě provedeným vystoupením podobného druhu v ČR.

V Praze usídlená mexická audiovizuální umělkyně Laura Luna je v letošním roce součástí prestižní platformy na podporu zvukových a intermediálních umělců SHAPE. Ve svých hypnotických, abstraktních kompozicích kombinuje digitální glitche s field recordings a loopovanými samply. Čtvrtým vystupujícím bude mladý producent z Lisabonu Aires, který u Genot Centre aktuálně chystá split release. Od dřívější, výrazně hlukovější polohy se Aires v posledním roce posunul k subtilnějšímu zvuku, který může připomenout například tvorbu Stephana Mathieua.

SILENT_NIGHT #5 se uskuteční v noci ze soboty 5. na neděli 6. března v pražském divadle Ponec s tradičním ranním zakončením v podobě společné snídaně. S ohledem na komorní atmosféru události bude počet celonočních vstupenek opět omezen pro 40 nocležníků a 30 návštěvníků úvodní, předpůlnoční koncertní části. Předprodej „lůžkových vstupenek“ bude zahájen 15. února 2016 v 11:00.
SILENT_NIGHT #5 se koná za podpory Magistrátu hlavního města Prahy.

EN//

Thanks to Radio Wave, Genot Centre and PONEC theatre you have a great chance to experience the fifth edition of an ongoing series of sleepover concerts Silent_Night. SILENT_NIGHT#5 will be the darkest and the most experimental yet with the help of German artist Black To Comm, Tarnovski (of Gurun Gurun) presenting his exclusive ASMR live remix, Portuguese drone talent Aires and Prague based Mexican audio-visual artist Laura Luna.

SILENT_NIGHT#5 will take place at Ponec Theatre on 5th March 2016 and it will end up again with shared breakfast in the morning. The presale of limited all night sleeping tickets for the price 399 CZK begins at 11:00AM on 15th March 2016. Come and turn yourselves into a completely different flow of time, free your minds, relax. Stop thinking about all the omnipresent rush and dive fully into the music.
This event was made possible thanks to the support of the Magistrate of the Capital City of Prague.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.