Silent_night#4: Pojďte přespat do Ponce s belgickým labelem Dauw

17. prosinec 2015

Radio Wave a kolektiv Genot Centre ve spolupráci s divadlem Ponec uvádí čtvrtý celonoční sleepover koncert, jehož hlavními zahraničními postavami tentokrát budou zástupci belgického kazetového vydavatelství Dauw. Se svou vlastní tvorbou se představí jak německý producent Cass., tak zakladatel labelu Pieter Dudal.

Zatím poslední Cass.ovo album vyšlo v dubnu letošního roku na zavedené tokijsko-londýnské ambientní značce Home Normal, u které vydává mimo jiné i domácí projekt Gurun Gurun nebo Francouzka Félicia Atkinson. Pieter Dudal chystá na začátek roku 2016 svůj dlouhohrající debut u vydavatelství Eilean, se kterým Dauw připravilo letošní album kolaborací Dialog Tapes.

V Ghentu usídlený label Dauw vydal svůj první release v březnu 2014 a do jeho zvolna se rozrůstajícího katalogu už přispěli svou tvorbou mimo jiné Federico Durand, Stijn Hüwels, Sokkyö nebo aktuálně Wil Bolton. Hlavními žánrovými pilíři značky, která je vyhlášená kvalitním ručním zpracováním svých kazet s vizuály od ilustrátorky Femke Strijbol, jsou především akustický ambient, field recordings či folktronika, od kterých ale vede cesta i k experimentální poslechové elektronice nebo organickému droneu. V Praze se belgická značka představí v české premiéře krátce po berlínské zastávce na warm-upu festivalu CTM.

SILENT_NIGHT #4 se uskuteční 23. ledna v pražském divadle Ponec s tradičním ranním zakončením v podobě společné snídaně. S ohledem na komorní atmosféru události bude počet celonočních vstupenek opět omezen pro 40 nocležníků a 30 návštěvníků úvodní koncertní části noci. Předprodej „lůžkových vstupenek“ bude zahájen na tři krále, 6. ledna 2016.

03533459.jpeg
autor: Radio Wave
Spustit audio