Turban mixy v sprnu: Teklife, Activia Benz i Enya

15. říjen 2015

Možná není pro řadu posluchačů Radia Wave novinkou, že pořad Turban se poslední dobou plní exkluzivní mixy od řady zajímavých a převážně zahraničních jmen klubové scény.

V rozjeté guestmixové sérii, o jejíž vizuální stránku se originálně stará kreslíř Jiří Franta, bude samozřejmě pokračovat i nadále – a od teď ji bude nově každý měsíc doprovázet i menší shrnutí toho, jaké zajímavé mixy se stačily v Turbanu vyklubat.

Feloneezy

Feloneezy je v Turbanu první zástupce kultovní chicagské crew Teklife, založené tragicky zesnulým DJem Rashadem a razící do světa v tempu 160 bpm oscilující zvuk jukeu/footwurku. Srbský producent a DJ je zaoceánskou spojkou Teklifu společně se svým kolegou Jackiem Daggerem – a do Turbanu si připravil mix dýchající čistě Teklife vibes.

Silkersoft

Německý producent Silkersoft je jednou z tzv. tajných zbraní Slugabedova labelu Activia Benz. Jeho track Wasserlevel se coby klubový klimax zaskvěl v mnoha mixech a setech loňského roku – a jeho letošní debutové EP Shift Shape ve slibně nakročeném post-rustieovském zvuku pokračuje. Pro Turban si připravil poněkud temnější selekci (naznačující snad budoucí tvůrčí dráhu) s tracky od jmen jako Arca, Rabit, M.E.S.H., Drippin nebo Lorn.

Morgan Hislop

S labelem Activia Benz, respektive s jeho sérií Singles Club, je spjatý i další producentský samorost Morgan Hislop. Do svého skvěle poskládaného a vypointovaného mixu pro Turban zařadil pár svých exkluzivních tracků, mezi nimi i chystaný track vzešlý ze spolupráce s exoticky laděnou tvorbou producentského kolegy Tropics.

Aamourocean

A o poslední zářijovou lahůdku se postaralo francouzské duo Aamourocean s mixem nabitým až k prasknutí neo-hard-styleovými bangery a nasáklým hypertrofovaným popem zvíce PC Music. Nechybí v něm nevydané tracky od Rustieho ani Tielsieho – ale ani Enya (!!!), a to dokonce dvakrát. Pokud hledáte „something completely different“ v nadbytku současné rovně (a „rovnako“) znějící produkce, bude pro vás koupel v oceánu klubové lásky Aamourocean doopravdy očistnou záležitostí.

autor: Jan Bárta
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.