Haló, tady Laurel – analogová kráska live v NEONE

17. březen 2014

14. března představí Radio Wave & audiovizuální kreativní kolektiv Lunchmeat v pop-up klubu NEONE technařku-netechnařku Laurel Halo. Bude to první večer ze série, která chce předvést výjimečné tvůrce na pomezí klubu a avantgardy.

Laurel Halo tuto definici splňuje více než výstižně. Americká producentka je klasicky školenou hudebnicí, která své tvůrčí snažení upřela na překračování zažitých forem taneční hudby. V jejích fyzicky naléhavých i meditativních kompozicích se překrývají vlivy techna, ambientu i synthpopu, stejně jako analogové syntezátory a drum machines s pianem, houslemi – a především vlastním hlasem, který pod rukama Laurel Halo doznává zcela specifického a od klasické role zpěvu v pop music značně odlišného účinku.

Laurel Halo se na své tvůrčí trajektorii stále posouvá k netušeným horizontům – a od své EP prvotiny Hour Logic na značce Hippos In Tanks už také stačila přesídlit na ostrovní baštu inovativní ne/klubové elektroniky Hyperdub. Zde vydala dvě dlouhohrající desky Quarantine (album roku 2012 magazínu Wire) a Chance of Rain (2. album roku 2013 magazínu Wire) – a bez nadsázky patří mezi nejoriginálnější zástupce nové vlny hyperdubovských producentů.

Čtěte také

Line-up doplní domácí tahouni netuctové taneční hudby Click Joe, Eva Porating a Mike.H a Radio Wave DJs.

14. března, NEONE (Bubenská 1, Praha), 21:00 – 5.00

autor: Radio Wave
Spustit audio