Plenky v práci

14. září 2011

Na počátku letošního roku se sešly dvě aktivní ženy a založily občanské sdružení Plenky v práci. Projekt poukazuje na to, že být rodičem na mateřské nebo otcovské dovolené a zároveň chtít chodit do práce, není žádná ostuda. Na webu Plenky v práci najdou nastávající rodiče nejen pozitivní příklady toho, jak jde skloubit pracovní a rodinný život.

Plenky v práci působí v českém prostředí docela ojediněle, jako první se snaží otevřeně mluvit o ženách, které pro svou spokojenost a duševní rovnováhu potřebují kromě péče o rodinu a malé děti ještě další ventil a tím je zaměstnání. Možnost vyskočit z rodinného života do toho pracovního, přivydělat si peníze, ale zároveň taky přepnout na jiný level, než jsou právě všudypřítomné plenky. To, že skloubit „plenkování“ a práci jde, když se chce, ukazuje projekt Plenky v práci celkem jasně. Zároveň ale nijak nesnižuje rozhodnutí matek, které si jako své životní poslání vybrali péči o rodinu a děti. Poslechněte si rozhovor se zakladatelkou projektu Janou Vyhlídalovou.

autoři: Ivana Veselková , Susana
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.