S Lékaři bez hranic v Kongu

4. únor 2011

Aktivity mezinárodní humanitární organizace Lékaři bez hranic jsme vám na Radiu Wave představili už několikrát. I čeští lékaři pak pravidelně vyráží do oblastí, které jsou postižené humanitární katastrofou nebo válečným konfliktem, aby poskytovali lidem žijícím v zasažených oblastech zdravotnickou pomoc.

Na černou listinu zemí, kam Lékaři bez hranic musí vyslat své členy je i Kongo. V srpnu letošního roku se totiž v provincii Jižní Kivu rozhořely tvrdé boje mezi konžskými ozbrojenými silami a začátkem letošního roku přišly z Konga hrůzné zprávy o případech hromadného znásilňování konžských žen. Jedné z misí Lékařů bez hranic v Kongu se zúčastnili i Lenka Tůmová a Jan Trachta. Povídat si s nimi budeme od devíti večer v dalším Klystýru.

autoři: Ivana Veselková , Susana
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.