Rapper, výtvarník a spisovatel MC Gey

19. prosinec 2011

První křest rozhlasovými vlnami v Krutonu. MC Gey a DJ Fatte přišli představit svou desku Imaginárium naprosto běžných podivností.

„Spisorapper“ MC Gey se spojil s předním českým hiphopovým producentem DJem Fattem a za pouhých pár měsíců vystřelili do světa prostřednictvím labelu Ty Nikdy desku Imaginárium naprosto běžných podivností. Album stojí za pozornost nejen kvůli úderné a nápadité produkci DJ Fatta, který tradičně odvádí velmi profesionální práci, ale hlavně kvůli nápadům, příběhům a slovním hrátkám pana Geye. Ten servíruje na první poslech ztřeštěné, ale ve skutečnosti velmi sofistikované texty.

Desku Imaginárium naprosto běžných podivností bylo třeba pokřtít něčím extra. Poslechněte si, co to bylo. Celý pořad najdete v Jukeboxu pod pořadem Kruton a datem 12. prosince.

MC Gey není jen rapper, píše povídky, je výtvarníkem (obal desky je jeho práce) i zkušeným stavitelem perníkových chaloupek. Již nějakou dobu pracuje na dalším projektu, svými beaty ho zatím zásobují např. Gruzo, Ower nebo Dtonate.

DJ Fatta můžete znát z projektů DeFuckTo, IdeaFatte, spolupracuje také s rapperem Restem a letos v létě vydal svou sólovou instrumentální desku nazvanou Což takhle dát si tesař.

Odkazy:
www.tynikdy.cz
www.blinkr.eu/video

autor: Mary C
Spustit audio