Čelisti zatrubní Berlinale

13. únor 2016

Divoký proud festivalových filmů se začíná valit do Berlína. A zkušení vodohospodáři Vít Schmarc a Aleš Stuchlý nosí pořád při sobě trubku, která artový tok zkrotí.

Po úspěšném loňském výsadku na Azurové pobřeží se čelistní duo tentokrát chystá nohama stírat rosu na kolejích. První vlak, který pojede kolem, je odveze do hlavního města Německa, protože, jak známo, všechny cesty vedou do Berlína. Jednoznačnou prioritou pravidelných každodenních blogů a aktuálních phonerů z jednoho ze tří nejvlivnějších evropských filmových festivalů bude hlavní berlínská soutěž, která je letos plná velkých neznámých.

Zvítězí osmihodinový filipínský epos muže, jehož krátké filmy vám v průměru zaberou třetinu dne? Překoná ho německé drama, které má rovných 24 týdnů? Bude se Meryl Streepové líbit život v dánské Komuně? Způsobí jí Dopisy z války Spojené státy rozkoše? Hoří na moři? Tyto základní otázky si vyžadují komplexní odpovědi, v nichž jsou naši filmově-kritičtí Cézaři kovaní. Sledujte každý den Berlínské zatrubnění (na sociálních sítích prostě #zatrubnění) a budete vědět víc než Boris (bez Béatrice).

Would that it were so simple!

autor: Vít Schmarc
Spustit audio