Čestmír Huňát oceněn Cenou Revolver Revue

24. červen 2009

Držitel prestižní Ceny Revolver Revue Čestmír Huňát za neúnavnou a soustavnou práci v oblasti nezávislé kultury v rámci Jazzové sekce byl hostem Odpolední session. Cena v podobě bronzové plakety od Viktora Karlíka s variací na logo RR mu bude slavnostně předána na Večeru Revolver Revue ve středu 24. června 2009 ve 20.00 v pražském klubu Kaštan.

Čestmír Huňát (nar. 1950) působí od roku 1990 zejména jako předseda Unijazzu. Od roku 1975 byl aktivistou a posléze členem výboru Jazzové sekce, v letech 1986-1987 byl spolu s dalšími členy výboru Jazzové sekce uvězněn a odsouzen na osm měsíců podmíněně na tři roky (rozsudek Nejvyšším soudem zrušen až v roce 1991). Po roce 1989 navázal na svou dosavadní práci v nově založeném sdružení pro podporu kulturních aktivit Unijazz, které působí dodnes jako nezastupitelná zastřešující organizace kulturních, zdaleka nejen hudebních aktivit s působností v celé republice.

Cenu Revolver Revue uděluje časopis od poloviny osmdesátých let, kdy vycházel jako samizdat. Mezi dosavadní laureáty patří básníci a spisovatelé Z. Hejda, I. M. Jirous, J. H. Krchovský, I. Vodseďálek, J. Zelenka a I. Matoušek, výtvarníci P. Brázda, V. Nováková, R. Dzurko, I. Sobotka a V. Pivovarov, kritici a esejisté A. Stankovič, M. Žilina, L. Vachtová, Z. Vašíček a M. Hybler, typograf F. Štorm, galerista J. Placák, rocker T. Ducháček, fotograf Karel Cudlín či tajná organizace B. K. S.

autor: Pavel Sladký
Spustit audio