Jak na Prague Fashion Week bez VIP lístků? Otevřené jsou přehlídky, showroomy i konference

16. březen 2016

V Praze dnes začíná nejprestižnější český týden módy. A my pro vás máme tipy, kde uvidíte to nejzajímavější i bez VIP lístků. Výběr z veřejně přístupných akcí Prague Fashion Weeku MBPFW pro vás připravila Veronika Ruppert z módního magazínu Modeschau.

1. Zlín v La Gallery Novesta
16. 3. – 23. 3
O talentech ze zlínské Univerzity Tomáše Bati se v poslední době hodně mluví. Na UTB vyrůstá výrazná nová generace, která se nebojí experimentů a nových materiálů, ale zároveň je schopná vytvořit i zajímavou každodenní módu. Právě průřez nositelnými kousky zlínských návrhářů bude k vidění na pop up výstavě v La Gallery Novesta.

2. Autorská móda, autorská hudba: ODIVI & NobodyListen v Ex Post
středa 16. 3. 19:00–22:00
V centru Ex Post, které je zaměřené na tradiční a moderní formy umění a řemesel, se potká chlupatý minimalismus s elektronikou NobodyListen. Návrhářka Iva Burkertová nespojuje uvedení nové kolekce své značky ODIVI s živou hudbou poprvé. Na minulých vydáních MBPFW doprovodily její přehlídky živé bicí nebo právě koncert progresivního českého elektronického projektu NobodyListen, který znáte z i Radia Wave.

03521922_0.jpeg

3. Profesionálové z Dazed, návrháři, továrníci a byznysmeni: Konference v Chemistry Gallery
pátek 18. 3. 10:00–17:00
Mezinárodní konference Business Forward Forum přinese globální i lokální pohled na obchod s módou a designem. Ve čtyřech diskusních panelech potkáte lokální návrháře, továrníky a módní profesionály – mimo jiné Emmu Allwood z Dazed Digital nebo Jessicu Bumpus, která psala pro britský Vogue a momentálně pracuje s The International New York Times nebo Nowfashion.com. Přednost mají účastníci s rezervací, ale platí, že kdo dřív přijde, ten se dostane. Takže neváhejte a přijďte už na první panel se záštitou pořadu Modeschau, se zástupci tradičních českých továren a moderních značek.

4. Sobota plná udržitelné módy v Café Jedna na Letné
sobota 19. 3. 10:00–15:30
Jak se obléknout eticky a udržitelně, se dozvíte na sobotním Sustainable Fashion Day. Vedle pop upu s lokálním slow fashion oblečením a doplňky budou na programu workshopy a diskuse, které vám mají pomoci najít strategii šetrnou k planetě, společnosti i vaší peněžence.

5. Přehlídka Jakuba Polanky na Strahově
sobota 19. 3. 21:00
Na přehlídky Jakuba Polanky je vždycky tlačenice a nával, ve frontách se ale většinou mačká jen několik stovek VIP šťastlivců. Jeden z nejznámějších českých návrhářů se ale tentokrát rozhodl zareagovat na světový trend maximálního přiblížení návrhářské módy veřejnosti. Na svém Facebooku ohlásil, že jeho přehlídka bude otevřená pro všechny, protože „Real Fashion Is For Everyone“. Pokud si tedy v sobotu večer vyjdete na Strahov, v okolí filmového ateliéru A1 ve Vaníčkově ulici byste po deváté večer měli vidět přehlídku nové kolekce na podzim a zimu 2016/2017. Právě v prostorách A1 se odehrávají i všechny ostatní přehlídky hlavního programu MBPFW, které jsou až na pár lístků za horentní sumy už úplně vyprodané.

 

COME AND ENJOY THE SHOW ►► Jakubova sobotní přehlídka bude v exteriéru* strahovského ateliéru A1 přístupná široké veřejnosti ►► REAL FASHION IS FOR EVERYONE *hot drinks may come in handy ^^

Zveřejnil(a) Jakub Polanka dne 14. březen 2016

6. Fashion Week na ramínku v Showroomu na Senovážném náměstí
pondělí 21. 3. 11:00–19:00
Jak vypadají designérské kousky na ramínku, případně na vašem těle, si budete moci vyzkoušet v Showroomu v galerii Kvalitář. Jednodenní ráj lokálních high fashion módních maniaček bude otevřený nákupčím, novinářům, stylistům i široké veřejnosti. Zastoupené budou kolekce všech designérů MBPFW a proslýchá se, že se tam exkluzivně ukáže i nejnovější linie české designérky usazené v Londýně Martiny Špetlové.

7. TEMPORARY ESCAPE: Unisex batohy a klobouky v LAB 24
úterý 22. 3. 18:00–21:00
Fanoušci unisexu a high-end streetwearu se sejdou v úterý večer v showroomu LAB 24 na Letné. Potkáte tam spoustu cool kluků a holek, co rádi jezdí na kole a brousí městem s batohem na zádech a vypadají u toho elegantně a sportovně zároveň. Svoje novinky představí v LAB 24 usazená hip značka batohů AlexMonhart. Těšit se můžete mimo jiné i na spolupráci Alex s designérkou nejvtipnějších klobouků ve střední Evropě, kterou je bezesporu Sofya Samareva.

03589659.jpeg

8. Mléčná dráha na Letné: Dry milk of virgin mary a Vicena
středa 23. 3. 19:00–22:00
Holešovický obchod Koncept Story, který společně sdílí a provozuje parta mladých designérů, připravuje módní performance Milky Way. Vedle mladého fashion kolektivu dry milk of virgin mary se do ní zapojí i vizuální umělec a hudebník Ondřej Vicena. Grand finale večera má patřit světelné show tvůrčího kolektivu BLOK_4, umělců, kteří se ve své práci zaměřují především na nová média, hudbu, film a hru světel.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.