Mezi novými seriály inspirovanými sociálními sítěmi je I F*cking Love Science i Selfie

5. červen 2014

Americké televize se pustily do výroby televizních programů podle trendových témat a účtů na sociálních sítích. Sitcom podle twitterového účtu $#*! My Dad Says skončil před pár lety už po jedné sezoně, teď se ale chystá několik dalších.

„Když ses narodil, vypadal jsi jako kus ho*na. Ale tvoje máma říkala, jak jsi krásnej. Nevím, co mě tehdy vyděsilo víc, jestli to, jak jsi vypadal, nebo ten její komentář.“ Hlavní postavu sprostého rozvedeného sedmdesátníka, který žije se svým synem, si v sitcomu natočeném podle twitterového účtu scenáristy Justina Halperna zahrál William Shatner, známý jako kapitán Kirk ze Star Treku. Recenze seriálu byly špatné, ale úvodní epizoda přilákala 12 milionů diváků a několik dalších dílů si publikum okolo 10 milionů lidí udrželo. Televize CBS ale seriál po první sezoně už neobnovila.

Další seriál inspirovaný twitterovým účtem měl produkovat Ashton Kutcher. Seriál podle Shh … Don't Tell Steve, řetězu reportů o tom, jakou šílenost právě dělá autorův na šrot opilý spolubydlící, ale nikdy nevznikl. CBS má ale stále v plánu vytěžit stránku na platformě Tumblr nazvanou 20 Nothings, na které najdete historky o několika převzdělaných dvacátnicích v Hollywoodu, které se tu zuby nehty snaží splnit svoje sny.

Začátkem tohoto roku vysílala americká kabelovka E! reality show Rich Kids Of Beverly Hills inspirovanou tumblerovým účtem Rich Kids Of Instagram. Postavami seriálu jsou miliardáři kolem pětadvaceti, kteří předvádějí svůj životní styl. Pořad sklidil silnou kritiku, ale bude mít pokračování nazvané Rich Kids Of New York.

03137279.jpeg

Hrdinka připravovaného seriálu televize ABC nazvaného Selfie se jmenuje Eliza (Selfie má být moderní verzí My Fair Lady). Elize je něco přes dvacet a jejím základním rysem je touha být oblíbená na sociálních sítích. O lajky jí jde mnohem víc než o to, aby ji lidé obdivovali offline. Poté co se na internetu objeví ponižující video s Elizou, která tak získá víc followerů, než kdy chtěla, si najme marketingového experta, aby jí pomohl napravit reputaci. Na dost jalový trailer seriálu o afektované zrzce, která se musí naučit, jak se chovat mimo sociální sítě, se můžete podívat tady.

Nejslibnějším pořadem inspirovaným sociálními sítěmi se zdá být I F*cking Love Science z produkce Science Channel, založené na megaúspěšném stejnojmenném facebookovém profilu anglické vědkyně a redaktorky časopisu The Scientist Elise Andrew. Televizní verzi facebookové stránky, která zábavně boří mýty a nepravdy, kterým se často věří, bude uvádět jeden z nejlepších televizních moderátorů, který nedávno skončil se svou talk show – Craig Ferguson. Elise Andrew bude na seriálu pracovat v roli konzultantky a zároveň editorky, I F*cking Love Science tedy bude své původní verzi velmi věrné. Hodinové epizody by se měly začít vysílat v druhé polovině roku 2014. Pořad podle profilu, který míchá důležité zprávy o vědě s videy, ve kterých hrají vydry na xylofon, vítá většina populárně-vědeckých médií s nadšením.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.