MFSF Písek: Klapne to podvanácté

3. říjen 2012

Ze třiačtyřiceti soutěžních snímků bude letos vybírat porota Mezinárodního festivalu studentských filmů v Písku. Dvanáctý ročník přehlídky krátkometrážní tvorby začíná v jihočeském městě v pátek 5. října.

Filmové projekce filmů studentů z celého světa jsou rozděleny do dvouhodinových soutěžních bloků, které protínají pátek i celý víkend. Program je doplněn o tvorbu studentů a absolventů filmové školy v Písku, nesoutěžní snímky a díla handicapovaných filmařů.

V rámci doprovodného programu přiletí letos na festival se svým zatemnělým stanem také Světluška a v čajovně U zeleného stromu zakusíte díky Českému rozhlasu i během několika málo minut nevšední zážitek. Každý den budou od 14 hodin k poslechu minutové hry. Že za 60 sekund nelze nic říct? Přijďte se přesvědčit sami.

Píseckým programem hýbou také vlny Radia Wave. V pátek se návštěvníci dozvědí, jak se nebát projevit svůj odpor. Audiovizuální školou hejtu provedou od 20 hodin Aleš Stuchlý a Karel Veselý. Další prostor pátečního a sobotního večera vyplní kapely No Good OK, Fiordmoss, Escape 2 The Jungle, Indienami a DJs Radia Wave.

Kromě zaběhlých hostů festivalu jako Miroslava a Davida Ondříčka, Evy Zaoralové, Filipa Renče a dalších, se v ulicích Písku potkáte třeba s průkopníkem českého videoartu Petrem Skalou, cestovatelem a antropologem Michalem Josephym nebo dokumentaristou BBC Nickem Grayem, které si můžete přijít poslechnout na pravidelné odpolední workshopy.

Kompletní program festivalu a jeho doprovodných akcí hledejte na webu www.filmfestpisek.cz.

autor: Pavel Cyprich
Spustit audio