Nezávislé galerie: Konečně spolu

9. září 2011

V Galerii Emila Filly v Ústí nad Labem začala originální výstava s názvem Konečně spolu, která mapuje nezávislou galerijní scénu.

Výstava Konečně spolu je součástí disertační práce studentky Lenky Sýkorové, jako téma si vybrala mapování české nezávislé galerijní scény. Důraz kladla na alternativní galerie, ve kterých jako kurátoři fungují sami umělci a umělkyně. Práce vybraných umělců-kurátorů se nakonec Lenka rozhodla prezentovat na společné výstavě, kterou proto tematicky nazvala Konečně spolu.

Na výstavě uvidíte úplně nová díla, která vznikla přímo pro účely této výstavy během předchozího workshopu. Jak vysvětluje Lenka Sýkorová, každý z oslovených umělců-galeristů mohl na workshop přizvat další dva umělce nebo umělkyně dle svého výběru.
Poslechněte si rozhovor s Lenkou Sýkorovou uvnitř příspěvku.

Během sedmidenního workshopu vznikla pestrá škála děl. Na výstavě v Galerii Emila Filly uvidíte site-specific instalace, objekty, fotografie, videa, ale třeba i grafiku. V přilehlé studovně, která byla vytvořena v sousední Galerii Armaturka, se na informačních tabulích dozvíte víc informací o jednotlivýchvýtvarnících, respektive o galeriích, které provozují. Celkem je na výstavě zastoupeno 38 umělců a umělkyň.

Hravá a barevná výstava Konečně spolu probíhá v ústecké Galerii Emila Filly a v Galerii Armaturka do 14. října. Víc hledejte na www.gef.cz.

Spustit audio