Olof Jarlbro představuje Kingdom of Nepal

6. srpen 2007

Mnoho českých fotografů hledá náměty pro svou práci v zahraničí. Naopak pro švéda Olofa Jarlbro se stala inspirací Česká republika, kde nafotil jednu ze svých černobílých sérií. Ovšem pracoval také v Indii nebo Nepálu. Právě v Nepálu strávil s přestávkami více než tři roky a to nejlepší z tohoto období se objeví na jeho výstavě s názvem "Kingdom of Nepal". POSLECHNĚTE SI: Rozhovor s Olofem Jarlbro

Olof Jarlbro navštívil Nepál poprvé během druhé poloviny devadesátých let a svůj pobyt tam protáhl na 3 roky. Na jeho fotografiích najdete spoustu motivů z běžného života místních lidí, ale také hrůzy které zažívají při ozbrojených konfliktech.

00581499.jpeg

V pražské galerii U Prstenu můžete vidět fotografie do 31. srpna a jako pozvánka vám může posloužit rozhovor s jejím autorem.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.