Prague Design Week: Design není vzdálený luxus

29. říjen 2014

Potřebuje Praha další přehlídku designu? Organizátoři Prague Design Weeku jsou přesvědčeni, že ano. Akcím jako Designblok, designSUPERMARKET, Design Shaker nebo Dyzajn Market připravili nového konkurenta, který má ukázat jiný design jiným způsobem. Čím chce Prague Design Week mezi ostatními zaujmout, jsme se ptali organizátorů akce Tomáše Holého a Ondřeje Krynka.

„Nechceme design ukazovat jako luxusní nablýskanou a běžnému člověku vzdálenou věc. Jde nám o to, ukázat tvůrčí proces, práci designérů a pozadí vzniku věcí,“ objasňují Tomáš Holý a Ondřej Krynek v rozhovoru. Součástí instalací by proto měla být dokumentace projektů. Širší kontext designu by měl přinést i doprovodný program s prezentacemi a přednáškami designérů nebo projekce v dočasném Design Kině.

Fanouškům přehlídek designu se přitom nabídne zajímavé srovnání. Prague Design Week totiž zaplní místnosti Domu U Minuty, který už letos hostil Designblok a na začátku prosince bude hostit i tradiční předvánoční festival designSUPERMARKET. Poslechněte si, co v tomto prostoru uvidíme v rámci Prague Design Weeku.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.