Radio Wave dělá vlny na Budějovickém majálesu

19. květen 2016

Čtyřhodinové hostování Radia Wave na Budějovickém majálesu nabídne ve středu 25. května návštěvníkům i posluchačům dvě panelové diskuze, přímý přenos koncertu i závěrečný party DJ set.

V první části programu, která začne v 16:00, budou dramaturgové, moderátoři a redaktoři stanice mluvit o specifičnosti vysílání pro mladé, o budoucnosti rozhlasu obecně a o tom, jakým způsobem se ve vysílání Wavu prolíná publicistika, pečlivě vybíraná současná hudba, žánrově specifické hudební pořady nebo aktuální rozhovory. Dojde i na kontextový vhled do situace veřejnoprávních stanic pro mladé především v západní Evropě. Za Radio Wave se zúčastní jeho šéfredaktorka Iva Jonášová, vedoucí programu Robert Candra, hudební dramaturg Jiří Špičák a moderátorka a autorka pořadu Modeschau Veronika Ruppert, diskuzi bude moderovat hudební redaktor Miloš Hroch.

Od sedmnácti hodin pak nabídneme přímý přenos vystoupení oceňovaného folkového projektu Děti mezi reprákama, který byl letos nominovaný v kategorii objev roku hudebních cen Vinyla a který v současnosti připravuje svoje druhé album.

Druhá panelová diskuze, do níž se zapojí moderátorka a kulturní aktivistka Mary C, hudebnice Sára Vondrášková (Never Sol) nebo publicista Pavel Turek z časopisu Respekt, představí téma Gender a ženy v hudbě. Aktivní hudebnice i kulturní teoretici budou diskutovat o tom, jak se role ženy v hudbě a obecně v hudebním průmyslu proměňuje a jaká je situace umělkyň na současné české i zahraniční scéně. Na závěr celého programu Radia Wave pak moderátorka pořadu Scéna s Mary C Marie Čtveráčková zakončí celý večer unikátním DJ setem.

02954189.jpeg

Části obou diskuzí a kompletní vystoupení Dětí mezi reprákama uslyšíte zároveň i ve vysílání Radia Wave. Už v úterý 24. května se ale nalaďte na majálesovou vlnu se speciálním budějovickým vydáním magazínu Universum, který ve spolupráci s tamním studentským rádiem K2 zmapuje aktuální kauzy, které hýbou akademickými kruhy jihočeské metropole.

autor: Robert Candra
Spustit audio