Šaty z Hradce pomohou psím útulkům

27. květen 2014

Ačkoli to v dnešní době není jednoduché, používají se v hradecké dílně Vlček převážně české materiály. Šijí se tu hlavně dětské oblečky, ale vedle toho i modely mladé české návrhářky Ivy Burkertové. S tou jsme přijeli zadat do výroby nové kousky její značky ODIVI i šaty pro dobročinnou kolekci na pomoc psím útulkům City Souls.

Absolventka zlínské UTB a designérka značky ODIVI s námi do Hradce přivezla materiál a střihová zadání k modelům z její aktuální kolekce Dubik a také k několika kusům z chystané dobročinné kolekce City Souls. Projekt City Souls je zaměřený na podporu psím útulkům, které se starají o nemocné a problémové psy. Pomoci jim můžete zakoupením oděvů, které navrhují mladí čeští návrháři.

V letošním roce vede mladý kreativní tým City Souls talentovaná návrhářka Karolína Juříková (UMPRUM) a mezi jmény, která se do projektu zapojila, jsou Miro Sabo, Monika Krobová, už zmíněná ODIVI, Chatty nebo LaFormela. Letošní kolekce City Souls bude mít premiéru příští týden v Chemistry Gallery v Praze. Aktuální informace o projektu můžete sledovat tu.

03130427.jpeg

Dětské oblečení v Hradci se šije podle osvědčených střihů. Proměňují se hlavně barvy a vzory, ale občas přibudou i nové modely. „U nás je těžké sehnat dvě stejné věci, snažíme se používat různé barvy a vzory, aby si každý vybral. Každou jednu věc od začátku do konce přitom ušije jedna švadlenka,“ říká mistrová dílny.

Design je kolektivním dílem přibližně desítky zaměstnankyň, které vychází z vlastních maminkovských zkušeností. Momentálně je třeba novým hitem overal ve stylu pánských pracovních montérek, který hlavně v provedení pro nejmenší miminka vypadá velmi vtipně. Smích a dobrá nálada nás provázely po celou dobu natáčení v dílně. Poslechněte si reportáž a podívejte se na fotogalerii.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.