Storytelling v divadle: Všichni Teigeho muži

22. březen 2013

Jestli rádi posloucháte příběhy, mohl by vás zajímat nový fenomén storytelling. Jde o divadelní disciplínu, která funguje i v dalších uměleckých oblastech. Barbora Voráčová storytelling vystudovala v norském Oslu a po návratu do Česka ho začala realizovat ve spolupráci s Divadlem na cucky, se souborem Damúza nebo s Petrou Tejnorovou. Aktuálně uvádí storytellingovou hru Všichni Teigeho muži.

Proč storytelling, a ne jen jednoduše vyprávění? Čím se storytelling od vyprávění, tak jak ho známe a sami používáme, liší? Jak vypadá divadelní představení na bázi storytellingu? Poslechněte si rozhovor s Barborou Voráčovou a vypravěčem Matějem Záhoříkem, který přidal konkrétní ukázku.

Pokud vás tenhle přístup k vyprávění zaujal, podívejte se na www.story-telling.cz. Kromě hry Všichni Teigeho muži bude mít brzy premiéru i novinka Saga III. Vznikla ve spolupráci s Divadlem na cucky a jde o storytelling o severské mytologii. V procesu je také nové představení na téma národního obrození, které se představí v září na festivalu Vyšehrátky v Praze.

Spustit audio