Liberatura s iliteraturou

6. říjen 2009
Liberatura

Hosty dalšího dílu Liberatury byli Jovanka Šotolová a Jan Lukavec, zástupci internetového literárního projektu iliteratura.cz, který své čtenáře pravidelně zásobuje čerstvými recenzemi českých i zahraničních knih.

Server iliteratura soustavně a přehledně mapuje především zahraniční literaturu, kromě recenzí na svých stránkách zveřejňuje i profily autorů a ukázky z nových knih. Jak se organizuje a udržuje chod tohoto poměrně rozsáhlého projektu? Kde se shání finanční podpora a erudovaní přispěvatelé? A čím se liší od ostatních internetových portálů zaměřených na literární dění?

iliteratura je internetové zpravodajství o literatuře z celého světa. Jednotlivé rubriky obsahují zprávy o knižních novinkách, profily autorů a recenze na knihy ze zahraničí a nabízejí informace o literárním dění v Česku, recenze knih českých autorů i překladů literárních textů, které u nás vycházejí.

Související odkaz:
www.iliteratura.cz

autor: Karolína Demelová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.