Liberatura s Martinem Reinerem

22. duben 2010
Liberatura

Pozvání do dalšího dílu Liberatury přijal spisovatel a nakladatel Martin Reiner, některým možná známý pod svým dřívějším jménem Pluháček. Majitel nakladatelství Druhé město, které v roce 2006 nahradilo zaniklý Petrov. Nakladatelství se sídlem v Brně vydává především původní českou tvorbu, mezi jeho kmenové autory patří například Michal Viewegh. Reinerova poslední kniha Lucka, Maceška a já byla nominována v kategorii próza na cenu Magnesia Litera 2010.

Martin Reiner (1964) je český básník, prozaik, nakladatel a organizátor kulturního dění. Maturoval na gymnáziu, vojenské službě se vyhnul pobytem ve vězení. Po návratu vystřídal různá zaměstnání. Mezi lety 1992 a 2005 řídil nakladatelství Petrov, od roku 2006 je majitelem nakladatelství Druhé město. Jeho básně byly přeloženy do několika evropských jazyků.

autor: Karolína Demelová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.