Liberatura s Terezou Šefrnovou

18. květen 2010
Liberatura

Hostem Liberatury byla tentokrát Tereza Šefrnová – herečka, scénáristka, moderátorka a autorka několika knížek pro děti. Ta nejnovější se jmenuje Pohádky ze zoologické zahrádky. Tereza má široký záběr zájmů, my si ovšem budeme povídat především o jejích knížkách. Tituly Moja a páv a Moja, Tatu a tiplíci se dočkaly i rozhlasového zpracování. Proč ji tematicky přitahuje právě zoologická zahrada?

Tereza Šefrnová (1980) absolvovala Vyšší odbornou školu hereckou, Vyšší odbornou školu publicistiky, získala titul bakaláře na Fakultě humanitních studií na UK, v současnosti studuje DAMU. Jako herečku ji lze vidět například v pražském Divadle pod Palmovkou, píše scénáře k televiznímu pořadu O češtině. Je spoluautorkou knížek Moja a páv (2006), Moja, Tatu a tiplíci (2008) a Pohádky ze zoologické zahrádky (2008).

autor: Karolína Demelová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.