Liberatura s Markem Šindelkou a nakladatelstvím Lipnik

2. srpen 2011
Liberatura

V Liberatuře jsme tentokrát přivítali hned dva hosty – Karolinu Voňkovou z nakladatelství Lipnik a Marka Šindelku, jehož próza Chyba zde nyní vyšla v komiksové podobě.

Nelegální obchod, cesta do Tokia a zpět, brutální vraždy a především tajemná rostlina – to jsou hlavní ingredience Chyby, kterou ze stejnojmenné prózy převedli do světa komiksových okének a bublin Marek Šindelka a Vojtěch Mašek. Jak se Kryštof, hlavní postava Chyby, vypořádal se stěhováním do žánru komiksu? A jaké další komiksy se chystá letos vydat nakladatelství Lipnik?

Marek Šindelka (1984) je spisovatel. Za básnickou prvotinu Strychnin a jiné básně získal v roce 2006 Cenu Jiřího Ortena. V roce 2008 mu vyšla próza Chyba, kterou letos vydalo jako komiks nakladatelství Lipnik.

02401950.jpeg

Nakladatelství Lipnik vzniklo v roce 2008 a soustřeďuje se na vydávání původních českých komiksů. Jeho prvním titulem je Poslední chobotango, závěrečný díl komiksové trilogie Monstrkabaret Freda Brunolda uvádí, mezi další patří například dokumentární komiksová trilogie O přibjehi Máši Bořkovcové, Markéty Hajské a Vojtěcha Maška.

autor: Karolína Demelová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.