Liberatura s Ondřejem Buddeusem

8. listopad 2011
Liberatura

Vypadá to, že původní koncept Liberatury se dvěma moderátory se líbí, a tak vás i tuto středu bude pořadem provázet Karolína Demelová se mnou, Jonášem Zbořilem. Jako hosta jsme si pozvali Ondřeje Buddeuse, básníka, překladatele a čerstvého šéfredaktora.

Někdo by mohl Ondřeje Buddeuse považovat za workoholika. Sotva před pěti měsíci vydal sbírku 55 007 znaků včetně mezer a už je tu s novou knihou, na které pracoval společně s Alžbětou Skálovou a Martinou Kupsovou: Orangutan v zajetí ma sklony k obezitě. Ta má mimochodem 8. listopadu křest v Café Sladkovský (Sevastopolská 17, Praha 10) od 19.00! Těm, co to nestihají, doporučuji pustit si Liberaturu tentokrát i přes webkameru. Ukážeme Vám, jaký nevšední vizuální zážitek Ondrova nová knížka přináší. Budeme se bavit i o Ondrově čtení nebo o tom, jaké změny chystá v literárním časopise Psí víno.

Ondřej Buddeus (1984) je absolventem překladatelství němčiny a norské filologie na FF UK a doktorandem skandinavistiky tamtéž. Teprve několik týdnů vede literární časopis Psí víno, překládá (má za sebou například překlad knihy Christiana Futschera Blumen des Blutes) a příležitostně pracuje jako editor (dohlížel na Násilí bez předsudků Jana Těsnohlídka a Skříň Jana Zbořila). V brzké době by nakladatelství Agite/Fra mělo vydat jeho sbírku Rorýsy a nakladatelství Archa jeho překlad románu Josefa Winklera, Kärtner trilogie. Spolu s kytaristou Lukášem Koskem pravidelně oslňuje na autorských čteních svým textově-hudebním projektem Beaux Bijoux Projet.

autor: Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.