Čtyřlístková legenda Lucie Lomová: Komiks mě pořád hrozně baví

23. červenec 2014
Liberatura

Nová česká literatura je skvělá, o tom není pochyb. Když jde ale do tuhého, Čtyřlístek je jistota. Jestli jste měli rádi Anču a Pepíka, nastražte uši k Liberatuře s Lucií Lomovou, jednou z nejzajímavějších a nejzkušenějších komiksových autorek v Česku. Tvoří už přes třicet let a v našem pořadu oslavila jubilejní narozeniny se svou v pořadí už třetí knihou pro dospělé, detektivkou Na odstřel.

„Na odstřel vzniklo v době, kdy jsem měla potřebu udělat něco lehčího, něco pro zábavu poté, co jsem dlouho pracovala na Divoších. Chtěla jsem si zkusit detektivku, protože jsem si naivně myslela, že to bude oddechová věc. Ale to jsem se šeredně přepočítala. Na rozdíl od jiných žánrů musíte u detektivky strašně moc vědět dopředu.“

Co všechno se vlastně musí řešit při práci na detektivce? A co teprve na detektivním komiksu? A proč se vlastně odehrává na divadelních prknech – že by se Lomové stýskalo po studiích dramaturgie? To se dozvíte v dnešní Liberatuře!

autoři: Karolína Demelová , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.