Liberatura s nakladatelstvím dybbuk

15. prosinec 2010
Liberatura

Liberatura se tentokrát věnovala nakladatelství dybbuk, které představili Jan a Šárka Šavrdovi.

„dybbuk nemůže najít klid a hledá útočiště, kde by pokoj nalezl. Může se stát, že vstoupí do těla žijící osoby, kde způsobuje svému hostiteli psychické napětí.“ Jakými knihami se snaží nakladatelství dybbuk vyvolávat napětí čtenářů? Jaké texty si můžete stáhnout na jejich stránkách? A které autory najdeme v obsáhlé antologii české poezie, kterou dybbuk vydal?

Nakladatelství dybbuk se zaměřuje na vydávání okrajových literárních žánrů, poezie i prózy, kvalitní překladové literatury z jazykových oblastí mimo hlavní evropské proudy. Vydává knihy, které se nalézají na křižovatkách filozofických myšlenek a moderního uvažování o soudobých společenských i historických fenoménech. Tyto tituly se nezřídka zabývají ojedinělými a kontroverzními tématy, ale stranou nezůstávají ani světová díla mimořádné literární kvality.

autor: Karolína Demelová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.