Snídaně se Zdenkou Imreczeovou, tyvekové bundičky BOOM

22. prosinec 2012

Zdenka Imreczeová se na jaře 2013 chystá rozjet novou pánskou značku. Po mnoha letech, kdy se věnovala výhradně dámské módě pod svým jménem, chce pracovat na pánských oděvech pod značkou Fiorina Furi s výtvarníkem Petrem Folterou. Přinášíme také rozhovor s autorkami tyvekových bundiček, které nás zaujaly na designSUPERMARKETu a VŠUP Shopu.

Jaký byl podle Zdenky Imreczeové z pohledu návrháře designblokový Dreft Fashion Week 2011 ve srovnání s Premiere Fashion Weekem 2012? Čím byla inspirovaná nejnovější dámská kolekce s/s 2013? Jaká má být pánská móda značky Fiorina Furi, kterou Zdenka chystá společně s výtvarníkem Petrem Folterou?

Tyvek je materiál na pomezí látky a papíru, je ho několik druhů a používá se k různým účelům, od kreslení map po protichemické oděvy. A právě ten druh tyveku, který oblékají vědci v laboratořích, použily Jolana Sýkorová a Kateřina Pazourková k výrobě bundiček, které si můžete sami upravit na své tělo prostřednictvím jednoduché webové aplikace. Bílé a černé bundičky, pro které designérky vybraly jméno BOOM, mají díky tyveku zajímavou povrchovou strukturou a jsou variabilní a příjemné na nošení. Navíc vás do jisté míry ochrání před chemií a bacily velkoměsta. Více se o celém konceptu BOOM dozvíte v rozhovoru.

Odkazy:
zdenkaimreczeova.cz
cargo.gk2.sk/mikiny

02796724.jpeg

Playlist:
Ultraista – Smalltalk, Four Tet remix (Temporary Residence)
Tycho – A Walk, Kolombo remix (Ghostly)
The Antlers – Empty Castles, Cello remix (ANTI-Records)
Marissa Nadler – Ordinary World (uns.)
Rumtum – New Lands, Sea Gypsies (Gold Robot)
RxGibbs – Proxy (Cascine)
Parenthetical Girls – Rejoice! Rejoice! (uns)
El Perro Del Mar – Walk On By (Memphis Industries)

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.