Boa design, klauzury Umprum a Berlínský Fashion Week

4. únor 2009

Výrazný design tašek značky Boa už možná znáte z obchodů jako Futurista Pour Pour nebo Hard-de-core. Na loňském Design Bloku Boa prezentovali i svítidla a na letošek připravili novou kolekci luxusních kovových tašek na notebooky. V rozhovoru s tvůrci Michaelou Vrátníkovou a Petrem Mikoškem se dozvíte, jak a z jakých materiálů produkty Boa design vznikají.

Anny pro vás natočila reportáž o stěhování obchodu Yaxi Taxi, který končí v prostoru věže na mostě Legií na Malé Straně. Majitelka a návrhářka Zuzana Labudová se rozhodla přemístit do obchodu s deskami Sirius Smart Sounds na Staré Město.

Z rozhovoru se Stanilem Stančevem, který jsme natočili na klauzurách Umprum, si uděláte obrázek o názorech a nápadech mladé generace oděvních návrhářů. Ve fotogalerii se můžete podívat nejen na módu, ale i na design, sochy a obrazy, které se na klauzurách předvedly.

Berlínská spojka Sofii vás po telefonu informovala o berlínském Fashion Weeku. V průběhu sedmi dní se předvedly kolekce pro podzim zimu 2009 - 10, od renomovaných i alternativních návrhářů. Pokud jste zvědaví na nastupující trendy, poslechněte si report v sestřihu.

odkazy: www.boadesign.cz www.siriussmartsounds.cz www.fashion-week-berlin.com/en

playlist: Parts & Labour - Nowheres Nigh (Jagjaguar) Asobi Seksu - Umi de no jitsatsu (One Little Indian) The Knife - The Cop (Rabid Records) Kiiiiiii - 4 little Joeys (CDR) Ladyhawke - Back of the van (Lapse remix) (Island/Modular) Santogold - Starstruck (Atlantic records) Black moth super rainbow - Eating us pieces (Graveface Records) Cale Parks - Some Sew, Some Find (Polyvinyl records) Fever Ray - If I had a Heart (Rabid Records)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.