Nová kolekce LEEDA, přehlídka NASEBE a Hard-de-core

17. únor 2009

Značka LEEDA, která na sebe upozornila mimo jiné spoluprací s architektem Janem Kaplickým, chystá novou pánskou kolekci. Bude se jmenovat I love your boyfriend a bude inspirovaná návrhy mužů - nedesignérů.

Lucie Trnková a Lucie Kutálková oslovily na padesát publicistů, hudebníků a umělců a ty nejlepší návrhy vystavily v butiku LEEDA v Bartolomějské ulici. Realizace se dočkáme v průběhu podzimu. V souvislosti s aktuálními aktivitami na podporu výstavby Národní Knihovny podle návrhu zesnulého architekta Jana Kaplického připravila LEEDA speciální unisex trika v zářivých barvách s nápisem OKJK. Co se za touto zkratkou skrývá se dozvíte v sestřihu rozhovoru.

Zprostředkovali jsme vám také atmosféru přehlídky NASEBE, která proběhla 10. února v MeetFactory. Svojí práci na ní prezentovali studenti Vyšší odborné školy oděvního návrhářství v pražských Holešovicích. Víc než 40 studentů připravilo modely ve čtyřech řadách podle ročních období a po přehlídce jste si mohli jejich práce zakoupit. Víc se o přehlídce, jejích přípravách, úskalích a průběhu dozvíte z rozhovorů se dvěma návrhářkami, Kristýnou Javůrkovou a Annou Nejedlou.

Anny vás zavedla do zajímavého kamenného obchodu, který má Modeschau v hledáčku už od jeho vzniku před dvěma roky. V prodejní galerii Hard-De-Core najdete nejen originální módu, šperky a doplňky, ale třeba i porcelán a knížky. V reportáži se dozvíte o aktuálních novinkách a slevách, které na vás v kreativním prostoru na Senovážném Náměstí čekají.

Odkazy:
www.leeda.cz
www.vosonspso.cz/nasebe
www.harddecore.cz

Playlist:
Ladyhawke - Manipulating Woman (Island)
Apparat+Raz Ohara - Holdon (Shitkatapult)
The Knife - Girls night out (Rabid Records)
Terry Poison - 24 hours (Ekler'O'Shock)
DJ Blaqstarr feat Rye Rye - Shake it to the ground (New state)
Kid Koala - Barhopper1 (Ninja Tune)
Peťo Tázok - Frankenstein (Artattack)
Flying Lotus - Camel (Warp)
Future Islands - Old Friend (Upset the Rhythm)
Telepathe - Trilogy (IAMSOUND)
Via Tania - Wonder Stranger (Apple Ceremony)
Sin Fang Bous - Catch the light (morr music / kimi records)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.