Butik La Famme Mimi v Amsterodamu, Beánie v Meet Factory

11. květen 2009

Česká alternativní móda má první butik v Amsterodamu. Postarala se o to Nguyen Hoang Lan, v překladu "žlutá královská orchidej", ale nejčastěji jednoduše Mimi. Mladá designérka, která vystudovala politologii na Karlově Univerzitě v Praze, a pak se pustila do vlastní tvorby.

Mimi má v současnosti dva butiky v Praze, ve kterých najdete kromě módy i asijskou keramiku, krásné, lakované dřevěné nádobí a vkusné doplňky do bytu, od dekorací, přes polštáře, po lampióny.

00918331.png

V obchodech La Femme Mimi se kromě toho prezentují i další designéři a šperkaři. V těchto dnech je to například například Natálie Steklová s čerstvou kolekcí z biobavlny. Jak vypadá holandský butik, který by mohl časem fungovat jako obdoba pražského Parazitu v zahraničí, se dozvíte v telefonickém rozhovoru s Mimi Nguyen.

Zveme vás na Beánie architektů, které proběhnou v pátek 15. května v pražské Meet Factory. Už tradičně patří k večeru i módní přehlídka, na které se představí label Bastarazza. Víc se dozvíte v rozhovoru s jeho návrhářkami, který natočila reportérka Anny.

Z aktuálních a chystaných akcí také doporučujeme navštívit novou výstavu ve studiu Liběny Rochové, která trvá až do konce května. Představuje práce studentů brněnské JAMU, ateliéru scénografie; FaVU VUT, ateliéru tělového designu; pražské DAMU, ateliéru scénografie; VŠUP, ateliéru designu oděvu a obuvi a kromě toho ještě práce designérek Simony Rybákové, Lucie Loosové a Liběny Rochové.

odkazy:
www.lafemmemimi.cz
beanie09.ic.cz
nod.roxy.cz/wp-content/gallery/_nod/yardsale.png
www.studio-lr.com

playlist:
Health - Die Slow (Lovepump)
Passion Pit - Moths Wings (Columbia)
No Age - Teen Creeps (Sub Pop)
Daedelus - Drummery Jam (Ninja Tune)
Aleladiane - White As Diamonds (Fargo)
Sparow House - Weeping Willow, Sebastien Schuller cover(Autobus)
Salem - OhK (Big Love)
Sin Fang Bous - Sinker Ship (Morr Music)
Fever Ray - When I Grow Up (Lissvik Remix)(Rabid)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka