Amwa Organic, Klára Šípková

7. prosinec 2010

Cesta z pekla na trvale udržitelné módní nebe. Tak se jmenoval večer v produkci Amwa Organic, na kterém se promítal dokument Smlouva s ďáblem o tvrdé realitě v asijských textilkách.

Přinesl mnoho zajímavých informací o biomateriálech a fair trade a představil také práci českých návrhářů, kteří s ekologickými materiály pracují, mimo jiné Zuzany Sedmidubské a Natálie Steklové. Kromě akce Amwa Organic jsme natáčeli také na předvánočním prodeji ve studiu No., kde jsme se setkali se šperkařkou Klárou Šípkovou. Zvali jsme také na designSUPERMARKET do paláce Perla.

Amwa Organic je česká rodinná společnost, která se zabývá výrobou a dodavatelstvím biotextilu. Produkuje čistou, přírodně barvenou biobavlnu, biolen nebo vegetariánské hedvábí. Více se o těchto materiálech dozvíte v rozhovoru, který se zástupci Amwa Organic natočila Anna Mayerová.

Ve studiu No. Na Jánském vršku proběhla první prosincový víkend předvánoční prodejní akce. Za výhodné ceny byly ke koupení oděvy No. Fashion Hany Zárubové a Štěpána Malovce, porcelán Maestro Katastrof od Silvie Luběnové a šperky Kláry Šípkové. Šperky Kláry Šípkové nás fascinují svou originalitou, lehkostí a inteligentní jednoduchostí detailu. Rozhovor s ní v No. studiu natočila Anna Mayerová.

Fotogalerie z předvánoční akce v No. studiu.

Od 9. Do 12. Prosince 2010 se odehrává už čtvrtý ročník designSUPERMARKET. Akce, která prezentuje vybranou kvalitní originální tvorbu nastupujících designérů je podle nás tím nejlepším místem k nákupu smysluplných vánočních dárků. Nenechte se odradit vstupným, není vysoké a za takovou událost rozhodně stojí.

Odkazy:
amwa.cz
nofashion.eu
klarasipkova.dphoto.com
maestrokatastrof.com
designsupermarket.cz

Playlist:
Autre Ne Veut - Two Days Of Rain (Upstairs)
GOBBLE GOBBLE – Nikki, I Am Not The-Dream (uns. )
D'eon - Kill a Man With a Joystick In Your Hand (Hippos In Tanks)
GRLLGRLL - I.U (Disaro)
Factory Floor - Francis Francis (Blastfirstpetite)
TETRA – Ozma (uns.)
Wonder Bear - We Found The Egg (uns.)
Invisible Force - The Dream Is Over (uns.)
Ensemble Economique - Real Things (NotNotFun)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka