Drunk Octopus Terezy Ledvinové a šperky budoucnosti Kateřiny Reichové

21. prosinec 2013

Už jste se někdy koupali oblečení? Oděvní kolekce Nightswimming Terezy Ledvinové je inspirovaná pohybem šatů kolem těla, které v nich vstupuje do vody, plave a zase vychází ven. Kromě téhle semestrální práce z pražské UMPRUM představujeme i diplomku z Fakulty umění a designu v Plzni: šperky budoucnosti od Kateřiny Reichové.

Kolekce Nightswimming Terezy Ledvinové se premiérově představila na přehlídce Projektu 310 v hotelu Fusion. Studentka Ateliéru módní tvorby na UMPRUM vytvořila šaty inspirované pohybem oděvu na lidském těle, které vstupuje do vody, plave a zase vychází ven. Látka se proto kolem postavy vznáší a nadýmá, splývá dolů v těžkých záhybech nebo se lepí na kůži. Vodní živel inspiruje Terezu dlouhodobě, a proto se rozhodla od něj odpíchnout vlastní značku, která se bude jmenovat Drunk Octopus. Fotky si můžete prohlédnout na FB Modeschau a rozhovor si poslechněte tu:

03031125.jpeg

Jestli máte rádi futuristický design, sci-fi nebo cyber punk, budete mít slabost pro šperky Kateřiny Reichové. Původně studovala keramiku, ale na magisterské studium se rozhodla přestoupit na šperk. Tématem její diplomky byly šperky budoucnosti. Vznikly velké extravagantní kusy jako roztahovací křídla Signalix nebo inspirační brýle Moaré pro Zahu Hadid, s různými barevnými a geometrickými filtry. Náramky Cubito, které se nosí přes loket a reagují na pohyb paže proměnou tvaru nebo barvy, ale i menší, snadno nositelné šperky jako náušnice Mullatem uchycené kolem ucha, prsteny a náramky na zápěstí. Průřez šperky Kateřiny Reichové si můžete prohlédnout na FB Modeschau, rozhovor si poslechněte tu.

Playlist:
Mount Kimbie - You Took Your Time ft. King Krule (Warp)
Tindersticks - Bath Time (This Way Up)
Sou Say Party! We Say Die! - Nightswimming (Paper Bag Records)
Blouse - Time Travel (Captured Tracks)
Books Of Love - Space Time (self released)
The Black Keys - Strange Times (Nonesuch)
Future Islansd - Beach Foam (Thrill Jockey Records)
Pulp - Do You Remeber Ther First Time? (Island)
Booty Fade - Keep The Change (Earmilk)
Janelle Monáe - Primetime ft. Miguel (Bad Boy)

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka