Favorité Modeschau v TSD 2012: Pavel Berky

7. leden 2012

Jediná tuzemská soutěž pro mladé návrháře, která funguje nepřetržitě od začátku 90 let, Top Styl Designer, se od roku 2011 nekoná dvakrát, ale už jen jednou za rok.

Podle všeho to ale nevedlo ke zvýšení počtu přihlášených návrhářů, kterých bylo jen 23. Z nich vzešlo 7 finalistů, mezi kterými má Modeschau dva favority. Nejvíce nás zatím zaujaly kolekce Pavla Berkyho (XY) a Anny Ciché (Eternal Seekers). Vítěz ale může být jen jeden a rozhodnutí bude v rukách poroty.

Slovenského návrháře Pavla Berkyho jsme vám představovali už v červenci 2011 v souvislosti s výstavou semestrálních prací na VŠUP, kde studuje. Kolekci, kterou si můžete prohlédnout ve fotogalerii na FB Modeschau, Berky dále rozpracoval. Zavolali jsme mu, abychom zjistili, co nového můžeme v Brně čekat.

Jsme zvědaví, jestli redukce soutěže na jeden termín za rok povede ke zvýšení kvality „finálových“ prací a ke zlepšení úrovně přehlídek. Z dostupných fotografických materiálů se nám zatím zdá, že Pavel Berky a Anna Cichá jsou o třídu dál než ostatní přihlášení finalisté. A podle off air informací od pořadatelů víme, že výběr finalistů prý byl letos mimořádně snadný. Více budeme vědět v příští Modeschau, kdy už bychom měli mít k dispozici fotografický průřez všemi finálovými kolekcemi. Závěrečné hodnocení si samozřejmě necháme až po finálových přehlídkách, které se odehrají v rámci brněnského veletrhu Styl a Kabo od 12. do 14. února.

Pro úplnost dodáváme, že ve finále Top Styl Designer 2012 jsou tito návráři: Pavel Berky, CZ, kolekce: XY; Anna Cichá, CZ, kolekce: Eternal Seekers; Barbora Divínová, CZ, kolekce: Organik; Luděk Kellner, CZ, kolekce: The Wave; Zuzana Králová, CZ, kolekce: Where Everything Begins; Marian „Happy“ Andrada, Filipíny, kolekce: TrianGular Evolution; Barbora Vartíková, CZ, kolekce: Black Bird.

Odkazy:
www.bvv.cz/styl-kabo/top-styl-designer

Playlist:
Body Cheetah & Messed Up Coyote – Animals (Woozy Tribe)
Perseus – Cool Runnings (French Express)
Gold Zebra – Love French Better (Visage Musique)
Grimes – Genesis (Arbutus)
Frankie Rose – Know Me (Slumberland)
Julian Lynch – Terra (Underwater Peoples)
Cult of Youth – The Lamb (Sacred Bones)
Bubble Club – The Goddess (International Feel )

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.